szerző:
travelline.hu
Tetszett a cikk?

KölnKölnben idén már 8 helyszínen várja vendégeit a karácsonyi vásár, amely elbűvölő kavalkádjára és hangulatára évről...

Köln
Kölnben idén már 8 helyszínen várja vendégeit a karácsonyi vásár, amely elbűvölő kavalkádjára és hangulatára évről évre közel 2 millióan kíváncsiak. A hagyományőrző karácsonyi piactól kezdve a design vásárig mindent megtalálunk a Rajna parti városban. Az egyik legkülönlegesebb helyszín a Dóm, amely impozáns látványt nyújt a 160 árus feldíszített standja mögött. A város legmagasabb karácsonyfáját is itt állítják fel minden évben.
Az évente 600.000 látogatót vonzó Csokoládé Múzeum szomszédságában található régi piacon vásározók igazán eredeti, a középkor izgalmas világába kalauzolják el az idelátogatókat. Zenészek és bohócok a régmúlt idők látványosságát idézik, a mesteremberek pedig festői környezetben kínálják portékáikat.
Nyitvatartás: 2010. november 23-től december 23-ig, naponta 11 órától 21 óráig.

Bonn
Az egykori német főváros, Bonn, hangulatosan kivilágított utcáival, a Münsterplatz, Friedenplatz Vivatsgasse és a Windeckstraße lenyűgöző karácsonyi vásáraival várja a látogatókat. December első napjától a régi városháza egy hatalmas adventi naptárrá alakul át, mely minden nap egy-egy újabb ablak kivilágításával jelzi az ünnep közeledtét. A Friedensplatz pedig egy 280 négyzetméteres korcsolyapályának ad majd otthont - Bonn a jégen mottóval -, ami feledhetetlen élményt biztosít a karácsonyi nyüzsgésben.
Nyitvatartás: 2010. november 23-tól december 23-ig, H-V 11 órától 21 óráig.

Stuttgart
A stuttgarti karácsonyi vásárt - 280 fényűzően feldíszített standjával - Európa egyik legrégebbi és legnagyobb karácsonyi vásáraként tartják számon, hiszen közel 300 éves múltra tekint vissza.
A karácsonyi fények, a vanília és fahéj mindent betöltő illata, az adventi koncertek és a mesevilágba repítő Schlossplatz minden évben több millió látogatót vonz. Az egyik fő látványosság a város szívében található hatalmas korcsolyapálya, melyet kipróbálva egy igazi, romantikus, karácsonyi mesébe illő élményben lehet részünk.
Nyitvatartás: 2010. november 24-től december 23-ig, hétfőtől szombatig: 10 órától 21 óráig, vasárnap: 11 órától 20 óráig.

©

Hannover
A karácsonyi vásárt Hannoverben a Kirchrode nevezetű városrészében rendezik meg. A Jakobikirche körül tartott vásárban minden megtalálható, ami egy hangulatos karácsonyi vásárhoz kell. Kézművesek, gyönyörű ajándéktárgyak, gasztronómia, programok, a karácsony illata, és a hannoveriek vendégszeretete. Mindezek garantáltan megalapozzák majd a karácsonyig hátralévő idő hangulatát.
Nyitvatartás: 2010. november 24-től december 22-ig

Forrás: Germanwings

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Negyedével nőtt itthon a használt autók átlagára

Negyedével nőtt itthon a használt autók átlagára

Hatásos a koronavírus új mutációi ellen a Moderna oltóanyaga

Hatásos a koronavírus új mutációi ellen a Moderna oltóanyaga

Fegyverrel raboltak ki egy üzletet Székesfehérváron, lövés is dördült

Fegyverrel raboltak ki egy üzletet Székesfehérváron, lövés is dördült