A legjobb orvosokat keresik

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Idén is több száz szívhez szóló történet érkezett az Astellas Díj 2010 – Év Orvosa címmel meghirdetett pályázatra, amelynek célja az orvosi hivatás jobb megbecsülése, az orvosok áldozatos munkájának elismerése. A jelölés lezárult, a nyertesekről hamarosan dönt a zsűri.

„Első perctől kezdve nagy türelemmel és figyelemmel volt irántam. Több orvos is lemondott már rólam legyengült állapotom miatt. Megnyugtatott, hogy a betegségem meggyógyítható, csak türelem kell hozzá. Több hónapig tartott a kezelésem, ő mindvégig kitartott mellettem és biztatott” – egy, a több száz történetből, amely az Astellas Díj – Év Orvosa pályázatra érkezett. 

Orvosáról alkotott véleményét bárki megoszthatta. A Tegyünk az Egészségünkért Alapítvány által meghirdetett pályázatra számtalan történet érkezett, a beküldők lelkiismeretes és kiváló orvosokról írnak. A páciensek egy-egy orvost jelölhetnek a díjra.

Berencsi György, a pályázat főszervezője szerint az eddig beérkezett történetek is bizonyítják, hogy a beteg és orvosa között kialakult bizalom valóban sokat segíthet a betegek gyógyulásában. A beérkezett történetekből látszik, hogy saját kezelésük, illetve gyógyulásuk során idén is sokaknak sikerült olyan emberi kapcsolatot kialakítaniuk orvosukkal, amit szívesen osztanak meg másokkal, hisz ezzel őszinte hálájukat a nyilvánosság előtt is kifejezhetik.

A zsűri – amely szakmai és közéleti szereplőkből áll – december 31-éig dönti el, melyik az a huszonöt történet, amely a döntőbe kerülhet. A továbbjutott történetekre a nagyközönség januárban szavazhat majd , s derül ki, hogy kik nyerhetik el idén az Év Orvosa címet.