szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Michelle Obama, az amerikai first lady bejelentette, hogy a Wal-Mart, a legnagyobb amerikai hipermarketlánc csökkenti az üzleteiben árult élelmiszerek só-, cukor- és transzzsírtartalmát, s egyúttal a zöldségek és gyümölcsök árát is - közölték a pénteki amerikai lapok.

A washingtoni bejelentés annak az országos egészségtudatosság-kampánynak a keretében történt, amelyet az amerikai elnök felesége a gyermekkori elhízás ellen indított. Mint arra a The Washington Post rámutatott, Barack Obama néhány évvel ezelőtt még csak nem is volt hajlandó vásárolni a láncnál, amely hetente 14 millió vásárlót szolgál ki. Az üzletlánc az Egyesült Államok legnagyobb zöldség-kiskereskedelmi hálózata, amely mintegy 60 ezer beszállítóval szerződött.

A cég ráállt, hogy az üzleteiben forgalmazott csomagolt termékek sótartalmát 2015-ig 25, cukortartalmát pedig 10 százalékkal csökkentse. Azokat a termékeket, amelyek megfelelnek ennek a vállalásnak, megkülönböztető címkékkel látják el. 

A Wal-Mart öt évvel ezelőtt kínos konfliktusba került a demokratákkal, amikor Hillary Clinton, aki akkor még New York állam szenátora volt, visszafizette a cégnek a számlájára befizetett kampány-hozzájárulást, mert a dolgozók szakszervezete hiába próbálkozott meg magasabb béreket és kedvezőbb egészségbiztosítási feltételeket kicsikarni az üzletláncból. Michelle Obama, férjének 2008-as elnökválasztási kampánya idején lemondott arról az állásról, amelyet a Wal-Mart egyik beszállítójának igazgatótanácsában betöltött.

Amerika első családjának ezentúl nem lesz nehéz dolga, ha a sokáig elkerült Wal-Martban akar majd vásárolni; a cég ugyanis, amely hagyományosan a vidéki és a külvárosi jelenlétre összpontosított, bejelentette, hogy hamarosan négy üzletet hoz létre Washingtonban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Bárki megkóstolhatja Michelle Obamát

Michelle Obama, az amerikai first lady nevét viselő hamburgert mutatott be Spike Mendelsohn, a Bravo televízió Top Chef című műsorának egyik versenyzője. A Michelle Melt, azaz az Elolvadó Michelle nevet kapott harapnivalót a versenyző Sam Kassnek, a Fehér Ház konyhafőnökének közreműködésével készítette el.

MTI Plázs

Hadat üzent a hájnak Michelle Obama

Elindította a gyerekkövérség elleni kampányát Michelle Obama, az amerikai first lady kedden; főleg az egészséges táplálkozás elveire és a sok testmozgás fontosságára akarja felhívni a szülők és a gyerekek figyelmét.

Fischer Iván: "A zene boldogító hatása baj esetén megsokszorozódik"

Fischer Iván: "A zene boldogító hatása baj esetén megsokszorozódik"

Szijjártó: Aláírták a szerződést, jön az orosz vakcina Magyarországra

Szijjártó: Aláírták a szerződést, jön az orosz vakcina Magyarországra

Von der Leyen: A határok lezárása nem megfelelő eljárás a vírus megfékezésére

Von der Leyen: A határok lezárása nem megfelelő eljárás a vírus megfékezésére