szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A rendszeres sajtevés 12 százalékkal csökkentheti a kettes típusú, felnőttkorban kialakuló cukorbaj veszélyét – állítják amerikai kutatók.

Az American Journal of Clinical Nutrition című havilapban megjelent tanulmány szerzői megjegyzik, hogy az egészséges étkezésre ügyelők igyekeznek kerülni a sajtot, mivel sok benne a telített zsír, ám a mostani felmérés azt sejteti, hogy jótékony zsírsavakban is bővelkedhet.

Más tejtermékek ugyanakkor nem mutattak a sajthoz hasonlóan jótékony hatást – ismertette a tanulmányt a The Daily Telegraph című brit lap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elrabolt nigériai iskolások: 27 fiút szabadon engedtek, 317 lányról még mindig semmi hír

Elrabolt nigériai iskolások: 27 fiút szabadon engedtek, 317 lányról még mindig semmi hír

A börtönben elhunyt Peter Gotti egykori New York-i maffiafőnök

A börtönben elhunyt Peter Gotti egykori New York-i maffiafőnök

Jön a műhúsos állateledel

Jön a műhúsos állateledel