szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Olaszországban súlyos büntetést vezetnek be azon trafikok ellen, amelyek dohányáruval szolgálnak ki fiatalkorúakat. Egy új rendelet szerint ezer euró bírság és három hónapos engedélymegvonás járhat a szabályok megszegéséért.

Ha a szabálysértés megismétlődik, a bírság kétezer euróra is nőhet. A rendeletet várhatóan pénteken fogadják el.

Azoknak a fiataloknak, akik dohányárut akarnak vásárolni, személyi igazolványuk bemutatásával kell igazolniuk, hogy már nagykorúak.

Renato Balduzzi olasz egészségügyi miniszter az üdítők ellen is támadást indít. A piacra kerülő cukrozott italokra száz literenként 7,16 eurós adót vetne ki, amelyet az egészséges életmódot hirdető kampány finanszírozására fordítana.

A miniszter a videopókeres játékgépeket is távol akarja tartani az iskoláktól és más, a fiatalok által látogatott helyektől. Tervei szerint az iskolák ötszáz méteres körzetében tilos lenne ilyen gépek felállítása.

Balduzzi erőteljes reformot készül megvalósítani az egészségügyi rendszerben. Felülvizsgálják a kórházak gyógyszerbeszerzését, illetve a szállítói szerződéseket. A kormány emellett kétmilliárd eurót kíván fordítani olyan családok támogatására, amelyek a leginkább érintettek a gazdasági visszaesésben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az Alkotmánybíróság szerint rendben van a paksi titkolózás

Az Alkotmánybíróság szerint rendben van a paksi titkolózás

A rovarok 1-2 százaléka tűnhet el a Földről – évente

A rovarok 1-2 százaléka tűnhet el a Földről – évente

Autóbalesetben veszthette életét a mohácsi rendőrkapitány

Autóbalesetben veszthette életét a mohácsi rendőrkapitány