Ma kifejezetten nyűgösek lehetünk

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Szerdán erőteljes melegedés zajlik, mely többeknél okozhat humánmeteorológiai panaszokat. Az élénk légmozgás nyugtalanságot, ingerlékenységet is kiválthat, koncentrálásbeli problémákat is tapasztalhatunk – írja a Meteoklinika.

Szerdán a magasban melegedés zajlik, mely intenzív melegfronti tüneteket okozhat az arra érzékenyeknél. Sokan tapasztalhatnak fejfájást, migrént, fokozódhatnak a gyulladásos panaszok – olvasható a Meteoklinika előrejelzésében.

Emellett erős, időnként viharos szél rontja a humánmeteorológiai helyzetet, ami szintén kiválthat görcsös eredetű fejfájást. Reggel északon helyenként párássá válhat a levegő, ezeken a területeken pedig fokozódhatnak az ízületi panaszok, egyesek végtagfájdalmakkal ébredhetnek. Az élénk légmozgás nyugtalanságot, ingerlékenységet is kiválthat, koncentrálásbeli problémákat is tapasztalhatunk. A figyelmetlenséghez, nyűgösséghez ráadásul többeknél kialvatlanság is párosul.

Napos lesz az idő, ez javítja a hangulatot, a kedélyállapotot, a melegfrontra kevésbé érzékenyeknél jó hangulatot kelthet. Az elmúlt és a következő napok változékonysága megterhelő a szervezet számára, kiegyensúlyozott étkezéssel, a megfelelő ásványi anyagok pótlásával edzhetjük magunkat. Fogyasszunk több C-vitamint, valamint magnéziumtartalmú ételeket.

A hidegfront mögött kitisztult a levegő, a pollenterhelés is közepesnek mondható. A parlagfű okozhat erősebb tüneteket. Emellett az UV-sugárzás is a mérsékelt tartományban marad.

A közlekedésben erős, helyenként viharos lökésekkel kísért oldalszél ronthat a menetstabilitáson. Érdemes lassabban, óvatosabban vezetni, nagyobb követési távolságot tartani. A járművel ne parkoljunk fa alá, a letörő faágak kárt tehetnek az autóban. Néhol a napsütés is elvakíthatja a sofőröket, készítsünk napszemüveget az utastérbe!