szerző:
Lukács Andrea
Tetszett a cikk?

Hang ide, modorbombák oda, a stílusok versenyében mindkét tehetségkutató szolgált jó és rossz példával is.

A Voice a profizmusban akar ráverni az X-Faktorra, egyesek szerint görcsösen, míg az RTL Klub a bulvárból építene magának várat, és senki sem érti, hogy 12-ből 7 versenyző hogyan került egyáltalán a mikrofon közelébe.

Voice

A TV2 hangra specializált tehetségkutatójáról már a legelején kiderült, hogy a kinézet is legalább ugyanannyira fontos, hiszen amint megfordulnak a (szétsztájlingolt) mesterek, rögvest rácsaphatnak a homlokukra: hát, ilyen fellépéssel mégiscsak jobb a hangzás. Mező Misi nagyon bánta, hogy az Ace Ventúrás arcnak nem nyomta meg a gombot, de Karai Anna is majdnem lecsúszott, pedig tütüjétől még a plafon is nagyobbat szakadt.

Karai Anna majdnem lecsúszott
©

A nagy professzionalizmusban feltűnő volt, hogy a behívott versenyzők (és kísérőik) nem csupán énektudásban készültek fel, hanem a műsor stylistja (Lakatos Márk) minimum egy ruhakefével végigment rajtuk. A Rúzsa-tesók például sister-lookban utaztak, mindketten földig érő, egyazon stílusú ruhában érkeztek, egy övvel megtörve az összképet, melyben még a színárnyalatok is passzoltak. A Szécsi-ikreknél a lábon volt a hangsúly, Böbe fenékvillantós miniszoknyában, Saci farmer rövidnadrágban jelent meg, így azt a a csitri-stílust képviseltették, amit a Tally Weijlnél olcsón megkaphatunk.

Szécsi-ikrek
©

Az is látszott, hogy – egyelőre legalábbis – ragaszkodnak az egyes szereplők egyéniségéhez, Schwartz Dávid St. Moritz-os inge erre a legjobb bizonyíték, ilyet semelyik stylist nem rakna senkire. Mező Misi hvg.hu-nak adott interjúja során is elárulta, hogy Lakatos így dolgozik: nem erőszakolja meg az egyén ízlését.

Gájer Bálint nadrágélét és hajtókáját jobban megismertük, mint bármi mást belőle, a bemutatkozója alapján neki nagyon fontos a stílus, a makulátlanságához viszont társul némi merevség, a Michel Bublé-s szívtipráshoz még sokat kell lazulni.

Kissé merev: Gájer Bálint
©

Somló Tamást Florentino Arizaként megjeleníteni a Szerelem a kolera idejénből is kissé túlzás volt, a világosszínű, fényes öltönyhöz már csak egy panamakalap hiányzott, a díszzsepi viszont nem, mert az ott volt.

A gazdag bohém úr: Somló Tamás
©

Mohamed Fatima viszont telitalálat: így néznek ki a külföldi átváltoztatós műsorok hattyúi is, akiket a rút kiskacsából hámoznak ki. Bár bizonyosan Gájerről és Schwartz Dávidról is vannak felvételek a TV2 tarsolyában, csak Fatimáét lőtték el első körben. Nála viszont sikeresen machináltak az előtte-utána kontraszttal: a 68 kilóval együtt a kilencvenesek piaci fizimiskájától is sikerült megszabadulnia (L.L Juniorral ellentétben).

Mohamed Fatima az est győztese
©

Ezt vagy Lakatosnak, vagy a londoni levegőváltozásnak köszönhetjük (vélhetőleg: is-is), mindenesetre a fekete-fehér kombóval jól csinálták azt, amit az X-Faktorban nagyon elszúrtak az egyik testesebb versenyző felöltözetésénél: a fekete ugyanis eleve karcsúsít, a fehér felsőrész viszont szépen kiemelte Fatima arcát. A decens fekete szemüveg és a karika fülbevaló is tökéletes választás volt: azt a harmincas nőt akarták megmutatni, aki megérett a sikerre és a boldogságra.

X-faktor

Az X-Faktor stílusát a csiricsáré, és a vásári jelzők írják le legjobban. Szemkápráztató, miként az egész show: mindenkin valami csillog, ha nem, akkor gyorsan a nyakába akasztanak egy műgyémántot, vagy - mint Nagy Feró esetében - egy szatén nyakkendőkreációt hanyagul megkötve a fuksz alatt. Egy egész stylist-csapat felelős a gardróbért állítólag, régen Náray Tamás volt a nagy öltöztető, kézjegyét (a csillogó, szatén elemeket) még mindig magán hordozza a műsor.

A legnagyobb baki a Like lánycsapat egyik tagján esett meg. Testhezálló magenta miniruhát raktak rá, ami mindent kihangúlyozott, amit nem kellett volna, viszont a bőrkabáttal eltakarták azokat a testrészeket (mell, derék), melyekkel kompenzálni lehetett volna a formátlanságot. A telitalpú cipő is szerencsétlen választás volt, köztudott, hogy dongalábat láttat, igazán jól csak piszkafákon áll.

Színpadon a Like együttes
©

A minibomba Antal Timi kék miniruhája ugyancsak túl lett gondolkodva. Értjük, hogy a csajból egy dívát akarnak csinálni, és a hangja már alakul hozzá, az összhatás mégis inkább szalagavatós lett. Arról nem is beszélve, hogy a mellrészénél megbolondították a textilt: köszönjük az utalást, a Clark Ádám téri virágok is ikszbe vágták magukat, és Stone bokáján is örökké ott virít, hogy benne megvan a a bizonyos plusz, ami más kidobófiúkból hiányzik.

Volt pár jó választás is a műsorban, mint például Oláh Gergő  sörösüveg-zöld öltönye. Az árnyalat épp az ősz egyik divatszíne, a lógó ülepű nadrágon pedig lehet vitatkozni, de szabása decens volt, és nem ütött el sem a versenyző, sem a dal stílusától.

Oláh Gergő és táncosai
©
Csobot Adél
©

A sokat ócsárolt Csobot Adél csacska charleston-ruhája a műsort meghazudtolóan profi választás volt, még ha Geszti nagypapásan bele is kötött: miszerint, még nem látott senkit, akin ennyi minden mozogna egyszerre, hát igen, ez ennek a ruhának és a zenei stílusnak a lényege, mármint hogy a végén elszédüljünk. A látvány Las Vegasba illő volt a koreográfiával egyetemben, és még ha egyeseknek idegesítő is a leányzó, színpadra termett: miniben úgy tudta végigropni (és énekelni) az egész számot, hogy egyszer sem villantott bugyit, és a kalap sem esett le a fejéről.

Az est győztese a Spirit formáció fiútagja. Galambos Péter hatalmasat fejlődött a válogatáson elbukdácsolt Beyoncé Halója óta, és nem csupán előadásmódban. A bőrdzseki-farmering kombinációját a feltűrt ujj tette még dögösebbé, és hogy férfilétére bevállalt egy okkersárga nadrágot külön dicséretet érdemel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!