Nemsokára kifut New Yorkból az új 18 szintes luxus-óceánjáró

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

New York hangulatát idézi az az óceánjáró kirándulóhajó, amelyet Németországban építettek. A 4000 személyes Norwegian Breakaway névadó ünnepségét csütörtökön tartották az amerikai metropoliszban.

A sétahajók új osztályát jelentő, 324 méter hosszú, tizennyolc szintes hajó törzsére Manhattan sziluettjét és New York szimbólumát, a Szabadság-szobrot festette Peter Max berlini születésű New York-i művész.

A fedélzeten egyebek mellett egy jégbár jégből faragott Szabadság-szobra, Brooklyn-hídja és Chrysler-épülete, a színháztermek egyikében a Mindörökké rock című Broadway-musical és a The Rockettes női tánckar tervezte edzésprogram, illetve a táncosnők idézik a nagyváros hangulatát.

"A hajó New York City legjobb dolgait viszi magával" – mondta Kevin Sheehan, a Norwegian Cruise Lines hajótársaság elnök-vezérigazgatója a csütörtöki névadón, amelyen Michael Bloomberg főpolgármester is ott volt.

A papenburgi Meyer-hajógyárban épített sétahajón egy ötcsúszdás akvaparkot, egy háromszintes, golf- és kosárlabdapályát, valamint mászófalat is magában foglaló sportkomplexum is van, emellett 28 étterem, köztük Geoffrey Zakarian New York-i sztárséf három vendéglője.

A Norwegian Breakaway New Yorkból tesz kirándulásokat a Karib-tenger térségébe.