Nukleáris medicina osztály épül a szolnoki kórházban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A megyék közül már csak Jász-Nagykun-Szolnokban hiányzik ez a diagnosztikai szolgáltatás és terápiás lehetőség. A projekt 240 millió forint európai uniós pályázati pénzből valósul meg.

Nukleáris medicina osztályt hoznak létre a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórházban 240 millió forint európai uniós pályázati pénzből - közölte Tölgyes Anna, a szolnoki gyógyító intézmény főigazgató-helyettese szerdán.

A megyék közül már csak Jász-Nagykun-Szolnokban hiányzik ez a diagnosztikai szolgáltatás és terápiás lehetőség. A megyei betegek eddig Szegedre, Debrecenbe, Kecskemétre valamint Budapestre, az Uzsoki kórházba jártak vizsgálatra, kezelésre - indokolta a fejlesztés szükségességét a szakember.

A 2015 elejére elkészülő nukleáris medicina osztály izotópos laboratóriumában az onkológiai betegeknek komplex ellátást tudnak nyújtani. Rajtuk kívül a kardiológiai, a máj-, a vese- valamint pajzsmirigy betegek gyógyulása is elősegíthető az új kórházi részlegben.

Az osztályt a Hetényi kórház meglévő épületében, a belgyógyászati pavilon földszintjén, jelenleg üresen álló területen kap helyet. Kialakítása a speciális sugárvédelmi előírások miatt mintegy 30 millió forintba kerül. Gépekre, műszerekre és más berendezésekre, illetve járulékos költségekre várhatóan 210 millió forintot költenek.