szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A dinnyét valamiért olyan szeletekre szokás vágni, hogy feltétlenül csöpögjön, és összeragacsozza az egész arcunkat. De van ennél kulturáltabb módja is.

Még az óriásplakáton is úgy eszi a két kisgyerek az élénk piros húsú – és természetesen magnélküli – dinnyét: nagy félkör szeletre vágva. Ám mindenki tisztában van vele, hogy a gyakorlatban ez mennyire macerás: az evés közben biztos, hogy lecsöpög, miközben kelletlenül is összmaszatolja az arcunkat. Fülig ér az édes lé. Nem beszélve a megmaradó, hosszú és éles zöld héjcsónakoktól, melyek tökéletes kukazsák-lyukasztókká válnak, miután szemétre kerülnek.

Találtunk azonban egy videót, ami gyönyörű, praktikus és partiképes megoldást jelent a problémára. Az egész dinnyét félbe kell vágni, majd a piros felére fordítani. Aztán el kell vágni hosszábban vékonyabb szeletekre, majd széltében ugyanúgy. Közben csak arra kell figyelni, hogy ne essen szét a félgömb, és máris szervírozható: a kis kockához tartozó dinnyecsíkok nem is maszatolnak, és olyan gyorsan elfogyaszthatóak, hogy a csöpögés is elkerülhető. 

 Kövesse a hvg.hu Élet+Stílus rovatát a Facebookon is!

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!