szerző:
hvg.hu

Dior, Stella McCartney, Louis Vuitton - Az Oscar-gála a filmek és a nagy alakítások mellett ugyanannyira a divattervezők és a nagy divatházak versenye is, csak épp nem hivatalos formában. Nincs is jobb reklám és nagyobb siker annál, ha a tervezők ruháit olyan szépségek és tehetségek viselik, mint Brie Larson, Alicia Vikander, Charlize Theron vagy épp Cate Blanchett.

Brie Larson

©

A Szoba című filmben nyújtott alakításáért a legjobb női főszereplőnek járó Oscart elnyerő színésznő nem is öltözhetett volna stílusosabban a győzelemhez: gyönyörű, fodros királykék ruhában tündökölt a gálán. A rafinált, a színésznő alakjához és bőrszínéhez abszolút előnyösen passzoló nagyestélyi a vörös szőnyeg színével is tökéletesen harmonizált. A virágos öv szintén kitűnő választásnak bizonyult, mert remekül feldobta az amúgy is eltalált, ízléses szettet.

Alicia Vikander

©

A dán lány és az Ex Machina sztárja halványsárga, légiesen finom Louis Vuitton estélyiben maga volt a bálkirálynő, bár úgy tűnik, ahogy a fiatal nők egy része, még ő sem tanulta meg igazán, hogy az alakjához milyen ruhák és szabásvonalak passzolnak igazán: mi emeli ki az előnyöket és palástolja a hátrányokat. Bár lehet, hogy pont az volt a cél, hogy megmutassa a világnak, hogy vaságyastól sem több negyven kilónál? Ráadásul a gálán úgy tűnt, még azt sem tanulta meg igazán, hogyan kell nem csupán hordani, hanem viselni az estélyi ruhát.

Charlize Theron

©

Ha Alicia Vikander volt a bálkirálynő, akkor a Mad Max Imperator Furiosája volt az Oscar-díjátadó gyémánt királynője. Az egyszerű, de nagyszerű Dior nagyestélyit remekül feldobták a színésznő nyakában csillogó ékkövek. Igen, így néz ki egy igazi díva! A látvány és az outfit azért is jelentett élményt, mert a gyönyörű színésznőt a legtöbb Oscarral kitüntetett Mad Maxban haj nélkül, félig feketére maszkírozott arccal, futurisztikus katonai szettben, talpig homokban láthattuk.

Cate Blanchett

©

Kék, virágos Dior ruhájában kétségtelenül Cate Blanchett volt idén a legfantázaidúsabb szerelés viselője. Ráadásul iskolapéldáját láthattuk annak, hogy a csinos alakot hogyan kell tökéletesen kiemelni. Egyszerűen hibátlan.

Lady Gaga

©

Úgy tűnik, Lady Gaga amikor színésznői minőségében jelenik meg a filmes rendezvényeken, szögre akasztja extrém énekesnői stílusát, és szinte tökéletesen átalakulva, teljesen más emberként jelenik meg. Míg a Golden Globe-gálán Marilyn Monroe frizurával és visszafogott, földig érő, fekete bársony estélyiben jelent meg, az Oscarra ugyanezt a stílust hozta, csak épp fehérben. Bár a csavar most sem maradt el: a rafinált ruhát állandó alkotótársa, Brandon Maxwell tervezte, aki lényegében egy overáll és az estélyi ruha kombinációját álmodta a szőke amerikai dívára. A probléma egyedül annyi volt, hogy a ruha erősen vastagította és sápasztotta az énekesnőt, aki úgy tűnt, hogy különösebben nem is érzi jól magát a szettben.

Heidi Klum

©

A szupermodell minden évben tiszteletét teszi az Oscar-díj-átadón, jó szokásával idén sem hagyott fel. Idén szó szerint ő volt a gála legszebb virága: gyönyörű lila árnyalatokban pompázó ruhája a rá tűzött selyemvirág miatt volt különösen szemrevaló. Lehet, hogy megint divatba  jönnek a hatalmas virágdíszek? – Nem lenne baj egyébként. Heidinek egészen biztosan jól állt.

Olivia Munn

©

Egy jó Stella McCartney darab sem maradhatott el a gáláról, amely ugyanannyira a divattervezők és a nagy divatházak versenye is, csak épp nem hivatalos formában. Nincs is jobb reklám és nagyobb siker annál, ha a tervezők ruháit olyan fiatal szépségek és tehetségek viselik, mint Olivia Munn. Tökéletes kombináció.

Chrissy Teigen

©

A gálán a sztárkismamák közül csupán a a topmodell Chrissy Teigen és a színésznő Emily Blunt jelent meg: Anne Hathaway már nem vállalta a szereplést, mert ő már nagyon közel van a nagy naphoz. Ugyanakkor Chrissy Teigen idén bebizonyította, hogy kismamaként is lehet gyönyörű az ember, sőt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!