HVG Extra Pszichológia
HVG Extra Pszichológia
Tetszett a cikk?

Egyszerűen dobja ki őket!

Banálisnak tűnik, de működik: ha leírjuk kellemetlen gondolatainkat, majd a papírt kidobjuk a kukába, akkor a fejünkből is törlődnek ezek a gondolatok – demonstrálta madridi kollégái, az Autónoma Egyetemen oktató Pablo Brinol, Margarita Gascó és Javier Horcajo segítségével az Ohiói Állami Egyetem munkatársa, Richard Petty.

83 spanyol gimnazistát kértek meg, hogy írják le a testükkel kapcsolatos negatív és pozitív gondolataikat – a diákok úgy tudták, hogy a testképpel kapcsolatos kísérletben vesznek részt.

A részvevők felének ezután ki kellett dobnia a papírt, míg a többieket arra kérték, ellenőrizzék szövegük helyesírását.

Végül mindannyian kitöltöttek egy testképre vonatkozó kérdőívet.

Kiderült, hogy a kérdőív kitöltésére azoknál a diákoknál volt hatással az, amit korábban a testükről írtak, akiknek meg kellett őrizniük a papírt. Nem befolyásolta viszont azokat, akik eldobták.

Petty és csapata tovább akarja vizsgálni a kérdést, hogy kiderüljön, segíthet-e a módszer a klinikumban is azoknak a pácienseknek, akik visszatérő negatív gondolatoktól szenvednek.

Hasonló cikkeket a HVG Extra Pszichológia legfrissebb számában olvashat, mely titkainkkal foglalkozik. Keresse az újságárusoknál vagy fizessen elő most! Ha most fizet elő, akkor megajándékozzuk +1 lapszámmal. 5 lapszám 4 áráért! Aktuális lapszámunkat meg is rendelheti. Ha érdeklik a pszichológiai témák, lájkolja a HVG Extra Pszichológia Facebook oldalát!


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
50 éves korában meghalt DMX, világhírű rapper

50 éves korában meghalt DMX, világhírű rapper

Perceken múlhatott két nő élete a leégett szentendrei Sparban

Perceken múlhatott két nő élete a leégett szentendrei Sparban

Dárdai Petry Zsolt elbocsátásól: Kemény, ami történt

Dárdai Petry Zsolt elbocsátásól: Kemény, ami történt