HVG Extra Pszichológia
HVG Extra Pszichológia
Tetszett a cikk?

A világhírű stanfordi börtönkísérlet atyja nemsokára Budapestre látogat, és elemezni fogja a magyar eredményeket.

Ön hogyan tekint az időre? Vajon az élvezeteket hajszolja, elfogadja az élet sorsszerűségét, esetleg a régi szép időket idézi? Netán a kudarcokról és elszalasztott lehetőségekről panaszkodik vagy céljai megvalósításáért küzd?

Az időperspektívánk – anélkül, hogy tudnánk róla - döntően befolyásolja a magánéletünket, munkánkat, karrierünket, viselkedésünket és kapcsolatainkat. Philip Zimbardo amerikai pszichológus szerint az, ahogy az időre tekintünk, alapvető személyiségjegyeink közé tartozik.

Magyarul nemrég megjelent, Időperspektíva-módszer a gyakorlatban című könyvében a való életből vett példák alapján bemutatja, hogyan befolyásolják időperspektíváink a stresszkezelésünket, szülői stílusunkat, de még a szexuális életünket is, és hogy mit tehetünk az ideális időprofil kialakításáért.

Szeretné tudni, hogy milyen időpespektíva jellemzi önt? Töltse ki a tesztet itt!

Philip Zimbardo a TEDxBudapestSalon vendége lesz október 15-én, ahol megismerve a magyarországi teszt eredményeit beszélni fog arról, hogy ránk, magyarokra milyen időperspektíva jellemző leginkább, és mi lehet a jelenség oka. És persze arról is, hogy ha szükségesnek érezzük, miben és hogyan tudunk változtatni.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!