HVG Extra Pszichológia
HVG Extra Pszichológia
Tetszett a cikk?

A következő ingyenes, online HVG Extra Pszichológia Szalonban életmentőkről és megmentettekről beszélgetünk.

Mocsonoky Anna érintett szülőként írta meg a Szervátültetett vagyok – Történetek visszanyert életekről című, új könyvét, amelyben különféle transzplantáción átesett emberek, egy élő vesedonor, valamint egy, a halálával három ember életét megmentő szervdonor történetét is megismerhetjük. A következő HVG Extra Pszichológia Szalonban a könyvszerzővel és szakértőkkel beszélgetünk erről a tabukkal, tévhitekkel és félelmekkel övezett világról.

©

Milyen érzés gyógyíthatatlan betegként felkerülni a transzplantációs várólistára? Hogyan dolgozható fel az, hogy egy idegen szerve válik a részünkké? Miként lehet visszailleszkedni a hétköznapokba, és merni újra örülni? Hogyan lehet a reménytelennek tűnő helyzetekből, veszteségekből jövőkép?

Ajánljuk a beszélgetést – és a könyvet „mindazoknak, akik szervátültetés előtt állnak, vagy már átestek rajta; akik csak megismerni szeretnék, mit is jelent a szervátültetés csodája; akik a lehetetlent lehetővé teszik: hidat építenek élet és halál között; és akik mindeközben szeretetükkel, féltő figyelmükkel ott állnak, segítenek, átölelnek.”

Vendégek:

Mocsonoky Anna, a kötet szerzője – egy vesetranszplantáción átesett fiú édesanyja

Berente Judit, a Magyar Szervátültetettek Szövetségének elnöke, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnökségi tagja, a Szervátültetettek és Művesekezeltek Európai Sportszövetségének elnöke – aki maga is vesetranszplantált

Feszt Tímea transzplantációs szociológus, a Trappancs Egyesület elnöke, a Magyar Szervátültetettek Szövetségének elnökségi tagja – aki a szervátültetett fiatalok és gyermekek beilleszkedéséért dolgozik

Dr. Domján Mihály tanácsadó szakpszichológus, családterapeuta - aki a donorcsaládokat segíti

Házigazda: Szörnyi Krisztina, a HVG Extra Pszichológia magazin főszerkesztője

Időpont: 2021. április 14., 18:00-19.30

Az élő online beszélgetést zárt Facebook-csoportban követheti majd, amelynek során kérdéseket tehet fel a szakembereknek. Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyet itt tud megtenni. Az esemény Facebook-oldala itt található.

Fizessen elő a HVG Extra Pszichológia magazinra, most sokféle kedvezmény várja.

 


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kiborultak a britek Fülöp herceg halálhírének a közvetítésén

Kiborultak a britek Fülöp herceg halálhírének a közvetítésén

Harry herceg Meghan Markle nélkül tért vissza Londonba a nagyapja temetésére

Harry herceg Meghan Markle nélkül tért vissza Londonba a nagyapja temetésére

Orbán: 3 millió beoltott

Orbán: 3 millió beoltott