A sztár élő medvét ajándékozott unokájának

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Élő mackóval érkezett a kórházba első unokája üdvözlésére Joszip Kobzon, a Magyarországon is ismert orosz énekes.

Kobzon Andrej fiának és Nasztya Coj nevű menyének babája a Mihail nevet kapta – beceneve Miska, az orosz mesékben pedig Miskának nevezik a mackókat – több magyarázattal nem szolgált az ötletre a sztár.

Mindenesetre az egész család elment a kórházba fogadni a hazaengedett babát és mamát, még a kicsi dédmamája is ott volt, nem is szólva Kobzonék barátairól.

A mackót természetesen a kórházba csak egy gyors fényképezkedés idejére engedték be, abba a helyiségbe, ahol a távozó kismamák várják a papírjaikat. A moszkvai bulvárlapok persze részletesen beszámoltak a fantasztikus eseményről, amelyen nem is csupán a sztár Kobzon és családja volt jelen, hanem még egy két lábon is járni tudó, élő medve is.

A Komszomolszkaja Pravda című lap magyarázatot keresve kiderítette, hogy Koreában, ahonnan a kismama felmenői származnak, jelképes állat a medve: a regék szerint a koreai nép ősapja egy istenség és egy asszonnyá vált medve gyermeke volt, és így tán remélhető, hogy a maci szerencsét hoz kis druszájának. A történetek arról nem szóltak, hogy mi lesz az állattal a továbbiakban.