szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy állítólagos ír spermadonor cég nagy sikerű felhívást tett közzé az interneten, hogy az önkéntes jelentkezők, akik hozzájárulnak a cég sejtbankjának bővítéséhez, koncertjegyet kaphatnak előre meghatározott zenekarok, fesztiválok előadásaira.

Természetesen nem akárki lehet spermadonor, 18-50 év közöttinek, fizikailag egészségesnek kell lennie a vállalkozó kedvű férfiembernek, legtöbbjük egyetemista. A honlap tanúsága szerint minden adományt alaposan megvizsgálnak, mielőtt elfogadnák, kiszűrik a fertőző betegségeket és a genetikai problémákat.

Néhány jelentkezőt esetleg elriaszhatott volna, hogy teljes egészségügyi múltját fel kell tárnia a vágyott koncertjegy érdekében, méghozzá nagyszülőkig visszamenőleg fontosak a részletek. Az oldal üzemeltetői arra is figyelmeztették a felhasználókat, hogy csak azok a donorok mehetnek bulizni ingyen, akik minden elvárásnak megfeleltek. Az érdeklődők egy formanyomtatványt kitöltve kérhettek postán kiszállított donor dobozt, amibe a termést később eltárolhatják.

A furcsa kezdeményezés a sok kérdés és vizsgálat ellenére hatalmas sikert aratott, legalábbis a honlapon olvasható üzenet ezt állítja. A nemrég felkerült írás szerint olyan rengeteg lelkes fiatalember jelentkezett spermadonornak, hogy a további adatfelvétel egyelőre szünetel. Még az is előfordulhat, hogy a zenére vágyó srácoknak végül csalódniuk kell, mivel kiderült, hogy a felhívás csak egy kísérlet volt az elgondolás fogadtatásának felmérésére.

Hogy mindez valóban így van-e és egy kommunikációs ügynökség állhat a történet mögött egy valós spermadonor céggel vagy valakik csak jót szórakoztak a sok spórolós fiatalon, azt egyelőre nem lehet tudni, mivel egyetlen beazonosítható név sem szerepel a honlapon. Az oldal üzemeltetői azonban igyekeznek megnyugtatni azokat, akik megadták adataikat, hogy az ír adatvédelmi törvényeknek megfelelően kezelik majd azokat és semmilyen harmadik félnek nem adják majd ki. Azért mi aggódnánk.

Megvan a többség az új izraeli kormánynak, Netanjahu 12 év után távozik

Megvan a többség az új izraeli kormánynak, Netanjahu 12 év után távozik

Edzeni szeretne? Keresse fel a testépítők Wikipédiáját

Edzeni szeretne? Keresse fel a testépítők Wikipédiáját

Egymilliárd oltást juttatnak szegény országoknak a G7-ek

Egymilliárd oltást juttatnak szegény országoknak a G7-ek