szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az amerikai elnökjelöltek mellett feleségük is a közérdeklődés célpontjává vált, személyiségük mellett a külsejük is egyértelműen hatással van a választópolgárokra.

John és Cindy. Jól jön ki a lépés?
© AP
Lynn Yaeger, a The Village Voice szerzője egy neves táskagyártó születésnapi partiját arra használta fel, hogy tökéletesen szubjektív kutatást végezzen Cindy McCainnek és Michelle Obamának a divatvilágra tett hatásáról. A módszere egyszerű volt, csak odasétált az emberekhez és megkérdezte: ki a csinosabb, Cindy vagy Michelle? Legalábbis kezdetben, később ugyanis kénytelen volt némileg változtatni elképzelésén. Az első, akit Yaeger letámadott, Susan Sarandon színésznő, azonnal meg is tagadta a válaszadást, ami nem is meglepő. Sarandonnak ugyan határozott véleménye van a politikáról, de jóval komolyabb személyiség annál, hogy ezt a véleményt a jelöltek feleségének öltözködésére is vonatkoztassa.

A következő válaszadó, Alex Dymek, nemrég befutott kalaptervező viszont kapásból rávágta a kérdésre, hogy Cindy. „Azért, mert azt hiszem, hogy fiatalabb és jobban...” – itt már az újságíró kénytelen volt félbeszakítani a designert, mert nyilvánvaló volt, hogy fogalma sincs, kiről beszél tulajdonképpen. Innentől kezdve a biztonság kedvéért a hölgyek vezetéknevét is belefoglalta a kérdésbe, mert ezek szerint nem mindenki ég az elnökválasztás lázában.

A következő vélemény gazdája azonban már jóval felkészültebb, Kelly Cutrone pr-osként képben van minden szempontból. „Imádtam, hogy Michelle-en jól állt az a hárembugyogós összeállítás. (...) Elképesztő – ő a győztes – rajongott Cutrone. „Cindy viszont úgy néz ki, mint egy baseball játékos felesége” – ami jelen esetben valószínűleg nem túlságosan pozitív ítélet.

Michelle. Van ok a vidámságra?
© AP
Lindsay Price, a Lipstick Jungle című női tévésorozat egyik szereplője nem tudott dönteni. „Oh, Obama – nagyon jól néz ki mindig. De Cindy mindig odaillő, fantasztikusan néz ki” – állítja a színésznő. A mellette álló sminkes, aki aznap este elkísérte, azonban sokkal kritikusabb: „Cindy túl szőke és szüksége lenne szemöldökre.”

Bármily vicces is a felvetés, hogy Yaeger egy partin próbálja megtudni, melyik elnökjelölt felesége a csinosabb, egyébként láthatóan szánalmas eredménnyel, a kérdés megmozgatja az egész amerikai médiát.

A Huffington Post nevű népszerű internetes oldal például a következőképpen értékelte a két lehetséges jövőbeni first lady stílusát. „Minden elnöknénak muszáj kifejleszteni a csak rá jellemző stílust, olyan külsőt, amely több, mint a pillanatnyi divat és a trendek. Cindynek ez messzemenően sikerült. Az öltözködésének következetessége kielégítő: mindig makulátlan, egyetlen hajszála sem lóg ki a képből. De pont ez az igyekvő tökéletessége a hátránya is: nincs tisztában azzal, hogyan lehet élvezni a divatot.

Michelle mindamellett hatalmas tehetséget mutat. A puffos ujjal kezdte, jól áll neki blúzokkal, még vörös kosztümmel is, ahogy nemrég viselte. De a legnyilvánvalóbb jele annak, hogy Michelle birtokában van a first lady tehetségnek a múlt hónapban mutatkozott meg, amikor beszédet mondott egy iskolában. Egy övvel díszített ruha volt vagy egy ballonkabát? Senki nem tudja, de ezek azok a misztikus részletek, amelyek divatossá tesznek egy elnöki kampányt.”

A két értékeléshez érkezett hozzászólások között sokféle akadt, volt olyan felhasználó, aki Michelle Obama haját nevezte divatjamúltnak, egy másik pedig a dalmata kiskutyákat szerette volna megkímélni Cindy McCain látványától. Bár a vélemények nagy része Obama feleségének kedvezett, ebből nem vonnánk le messzemenő következtetéseket.

Az már árulkodóbb, hogy Mrs. Obama már tavaly felkerült a Vanity Fair magazin híres-hírhedt legjobban öltözöttek listájára, a New York Times magazin pedig máris Jackie Kennedyhez, minden idők valószínűleg legjobban öltözött First Ladyjéhez hasonlítja.

Az már más kérdés, hogy a divatvilág pozitív véleménye mekkora előnyt jelent az elnökválasztás során; ez majd csak novemberben derül ki.

MTI Világ

Clintonnéból takarítónő lett

Miután Hillary Clinton feladta elnökjelölti kampányát, most elérkezett a takarítás ideje. Blogjából módszeresen kitöröltette azokat a bejegyzéseket, hirdetéseket, amelyekben vetélytársát, Barack Obamát bírálta. Volt belőlük bőven.

MTI Világ

Hollywood Obama mögé állt

A hollywoodi filmipar hírességei felsorakozni látszanak Barack Obama mögött. Kedden Los Angelesben óriási adománygyűjtő partit rendeztek a várható demokrata párti elnökjelölt javára.

MTI Világ

Obama és Clinton együtt kampányol

Az amerikai demokrata párti elnökjelöltségért néhány hete még ádáz harcot vívó Barack Obama és Hillary Clinton szenátor már együtt fog kampányolni a jövő héten.

MTI Világ

Obama-láz Berlinben

Angela Merkel német kancellárral kezdett tárgyalásokat délelőtt Berlinben Barack Obama.

MTI Világ

Csalódott demokraták szavazatait söpörheti be McCain

Az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltségéért viaskodó Barack Obama és Hillary Clinton híveinek nagy hányada jelezte: a rivális Republikánus Párt jelöltjére adja majd le szavazatát az elnökválasztáson, ha nem az általa kedvelt politikus lesz a Demokrata Párt elnökjelöltje.

hvg.hu Shake

Obama lánya cikinek érzi az apját

Legyen egy apa akármilyen híres és hatalmas, attól még zavarba hozhatja a lányát viselkedésével, ahogy ez a demokrata elnökjelölttel is történt. A lány most valamit visszaadott.

MTI Világ

Kipécézték Obama családját

Barack Obama, az amerikai Demokrata Párt leendő elnökjelöltje szerdán felszólította a republikánusokat, hogy hagyják békén a családját.

MTI Shake

Weboldal indult Obama nejének védelmében

Az állítólagos rágalmak cáfolására külön weboldalt hozott létre Barack Obama, az amerikai Demokrata Párt valószínű elnökjelöltje kampánystábja Obama felesége, Michelle védelmében.

MTI Világ

„Istenverése” lehet Obamának kedves lelkésze?

Hillary Clinton azt mondta kedden amerikai demokrata párti előválasztási kampánykörútjának egyik állomásán, hogy fő riválisa, Barack Obama helyében nem akarna többé ahhoz az egyházhoz tartozni, amelynek lelkésze sértő kijelentéseket tett az Egyesült Államokról.

MTI Világ

Obama a sportrajongókat vette célba

Barack Obama, az amerikai Demokrata Párt elnökjelölt-várományosa ötmillió dollárért vásárol reklámidőt az NBC tévétársaságtól a pekingi olimpia idején megjelenő kampányhirdetésekre – erősítette meg az NBC szóvivője.

MTI Shake

Balos lesz az amerikai elnök

Akár John McCain, a republikánus, akár Barack Obama, a demokrata jelölt győz, balkezes lesz az Egyesült Államok jövendő elnöke – mint elődeik közül többen is. Ez a statisztikai érdekesség élénk figyelmet keltett az amerikai médiában.

MTI Világ

Mitt Romney lehet John McCain alelnökjelöltje

Mitt Romney egykori massachusettsi kormányzó a legesélyesebb arra, hogy a republikánus John McCain alelnökjelöltje legyen a novemberi amerikai elnökválasztáson - értesült a leendő elnökjelölthöz közeli forrásokból a Politico című újság hétfőn.

Felfüggesztik a börtönkártérítések kifizetését

Felfüggesztik a börtönkártérítések kifizetését

Nem lehet megakadályozni, hogy Magyarországra érjen a koronavírus

Nem lehet megakadályozni, hogy Magyarországra érjen a koronavírus

„Segítenél elmondani a világnak, hogy én is meleg vagyok?”

„Segítenél elmondani a világnak, hogy én is meleg vagyok?”