Eléggé nyilvánvaló, hogy Hollywood a demokratákat kedveli, de úgy tűnik, a zenészek sem kifejezetten rajonganak McCainért és csapatáért.

Közeledve az amerikai elnökválasztáshoz számos híresség (ismét) bejelentette, hogy ha a republikánus McCain győz, akkor elhagyja az országot. Ehhez hasonlókat mind Susan Sarandon, mind Michael Stipe, a R.E.M. énekese mondott már, aztán mégsem mentek sehová, kibírták Busht,  úgyhogy nehéz őket igazán komolyan venni.

Az Obama imádó tévések és színészek már réges-rég elkötelezték magukat, de amióta a kampány élesedik, olyanok is kinyitják a szájukat, akikről különben nem feltétlenül hallanánk. Ha nem is kifejezetten a demokraták érdekében beszélnek, de mindenképpen McCain és csapata ellen, ugyanis a republikánus elnökjelölt kampánystábja elkövetett egy komoly hibát, ráadásul egymás után többször is. A kampány rendezvényeket és a tévés hirdetéseket színesítő zenékről van szó, amelyek használatának jogát egymás után tagadják meg a McCaintől a muzsikusok és együttesek. Volt már ilyesmire példa, annak idején Bruce Springsteen szólt be Ronald Reagennek 1984-ben, hogy jó lenne, ha elfelejtené Born in the USA című számát, de mostanában szinte tömeges a jelenség.

Először John Mellencamp jelentkezett még februárban, hogy sem az Our Country, sem a Little Pink Houses című dalát nem szeretné a republikánusok kampányában hallani. Ez különösen kínos lehetett a McCain stábnak, mivel Mellencampnak a Chevrolet esetében például nem voltak művészi fenntartásai, nyilvánvaló volt tehát, hogy csak velük van baja.


Aztán augusztus közepén Jackson Browne kifogásolta jogi úton, hogy Running on Empty című számát  McCain egy Obama ellenes hirdetésben használta fel. Nem csoda, hogy a zenész dühös lett, hiszen Browne korábban dollárezreket adományozott az Obama kampánynak, bár állítólag a pénzbeli támogatásnak nem volt politikai motivációja.

Augusztus végén a Van Halen zenekar figyelmeztette a republikánus csapatot, hogy nem szeretnék a Right Now című dalukat a McCain kampányban még egyszer hallani, majdnem ugyanakkor pedig Madonna egy brit koncertjén képi eszközökkel gyalázta a konzervatív jelöltet.


A sornak azonban még nincs vége, úgy látszik, a McCain csapat nem túlságosan tanulékony. Legutóbb az új alelnökjelöltet, Sarah Palint bemutató gyűlésen sikerült mellényúlniuk, amikor a Heart nevű zenekar Barracuda című dalával mulattatták az összegyűlteket. A barrakúda Palin középiskolás becenevére utal, így nevezték társai a rámenőssége miatt, úgyhogy pusztán a cím és a refrén alapján helyénvaló választásnak tűnhetett. A Heart zenekar kizárólag lányokból álló tagjai szerint azonban mivel Palin nem reprezentálja sem őket, sem az amerikai nőket, akik érdekében annak idején a szám született, jobb lenne, ha saját zenéjével hirdetné nem túl hízelgő becenevét.

KM

 

 

A Kutyapárt szerint gyönyörűen kitervelt aljasság, ahogyan lebontották a buszmegállójukat

A Kutyapárt szerint gyönyörűen kitervelt aljasság, ahogyan lebontották a buszmegállójukat

Megszólalt a MOM Sportnál elhunyt kislány anyukája

Megszólalt a MOM Sportnál elhunyt kislány anyukája

A francia Riviérán van a világ legjobb étterme

A francia Riviérán van a világ legjobb étterme

TGM: Személyes ügy

TGM: Személyes ügy

A lagzi közben lopták el a nászajándékot Kiskunhalason

A lagzi közben lopták el a nászajándékot Kiskunhalason

Robbanás történt egy bécsi épületben

Robbanás történt egy bécsi épületben