szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Múlt héten sikerült némileg felkavarnunk olvasóinkat, amikor Budapest három...

Múlt héten sikerült némileg felkavarnunk olvasóinkat, amikor Budapest három legjobb fagylaltozójáról meséltünk – természetesen saját ízlésünk szerint, hiszen ízekről nem nagyon lehet másképp. Mivel elég sokan és igen meggyőzően érveltek a Vári cukrászda mellett, máris tervezgetni kezdtük expedíciónkat. A szombati vihar remek alkalmat teremtett, hogy ugyan ázva-fázva, de tömeg és sorbanállás nélkül próbáljuk ki a világbajnok fagylaltokat.

Tapasztalataink ambivalensek. Egyrészt a Vári cukrászda sok fagylaltja valóban csodálatos, különleges és egyedi. Például a cékla, amiben tökéletes arányban olvad össze az édes és a savanyú, nem is lehet gyorsan enni, muszáj élvezkedni. Másik kedvencünk a gyömbéres rebarbara volt, amely ugyan egy csöppet lehetett volna erősebb, de így is élményszámba ment. Harmadik helyen nálunk az indiai joghurt,

©

alias lassi fagyi végzett, de jónak bizonyult a chilis csoki és a sima csokoládé is. 

A Vári cukrászda azonban nem csak öröm és parádé. Egyrészt ugye a helyszín, a Csömöri és a Szlovák utca sarka, mintha egy külvárosi buszmegállóban akarnánk nyalakodni, többek között ezen hasonlósága miatt nem kedveljük a Daubnert sem. Aztán a maga az épület sem a minőségéről híres, és a fagylaltok kültelki csicsázása sem az esetünk,  ezeket viszont ellensúlyozza az ott dolgozó hölgyek kirívó kedvessége és hozzáértése. Sajnos a valóban pompás és egyéni ízek mellett az általunk oly nagyon kedvelt vanília igen halovány volt, túlságosan cukros, jellegtelen, de több más ízzel is elégedetlenek voltunk. Ahogy az olyan kispolgári találmányokról, mint az After Eight ízű fagylalt is le kellene szokni, jó érzésű cukrász ilyesmire nem hajlandó. A mentolos csoki, az igen. De ez a hűtött fogkrém csokidarabokkal szánalmas, azt hittük, túljutottunk már a bécsi bevásárlós időszakon, amikor ez menőnek számított. A negatív csúcsot a tesztcélokkal vásárolt krémes jelentette, ami ehetetlenül közönséges volt.

Elvileg jelenthetne némi vígaszt a többi jó fagylalthoz képest olcsó ár, de mi már csak jobban szeretjük, ha minden tökéletes és inkább fizetünk többet. Ráadásul a Vári csakis a környéken lakóknak van közel és tökéletesen kiesik mindenhez képest. De ha arrafelé laknánk, nyilván hozzájuk járnánk, az biztos. Nem mintha lenne más választásunk, tekintve a versenytársak teljes hiányát. Így viszont ritka vendégek leszünk, és sok ízüket valószínűleg akkor is hanyagolni fogjuk, de tagadhatatlanul van helyük toplistánkon, még ha nem is legtetején. A kedves olvasóknak pedig köszönjük látókörünk tágítását.

KM

life-style.hu Shake

Budapest top 3 fagylaltja

Rengetegen állítják magukról, hogy szeretik a fagylaltot, de mivel boldogan elnyalnak...

Ötven euróért árulják a turistáknak a Szputnyik V-t San Marinóban

Ötven euróért árulják a turistáknak a Szputnyik V-t San Marinóban

A kormány átírja a szabályokat, minden szálláshelyet kötelező lesz minősíteni

A kormány átírja a szabályokat, minden szálláshelyet kötelező lesz minősíteni

Gal Gadot kifejtette a véleményét az izraeli-palesztin konfliktusról, nem lett jó vége

Gal Gadot kifejtette a véleményét az izraeli-palesztin konfliktusról, nem lett jó vége