Tetszett a cikk?

Nagy divat a „kiss&tell”, amelynek során a mezei halandó egy híresség közelébe furakodik, intim helyzetbe kerül vele, ezután pedig az eseményt megörökítő kompromittáló képet vagy videofelvételt nyilvánosságra hozza. Így egyenes az út a hírnév felé, plusz a sztár is részesül az ingyenreklámból.

Valahogy egyre több celeb szexvideója kerül ki az internetre és a médiába, úgy tűnik, a hírességek igen csak gondatlanok, ha digitális magánéletükről van szó. Egyes feltételezések szerint viszont tulajdonképpen nem is egyszerű hanyagságról vagy balszerencséről szól a történet, hanem nagyon is átgondolt reklámról. Hiszen a régi mondás szerint nem baj, ha rosszat mondanak, csak beszéljenek. Összeállításunkban azokat a hírességeket is szerepeltető és botrányt okozó szexvideókat gyűjtöttük össze, amelyek a legnagyobb port kavarták.

„Mini Me”, azaz Verne Troyer bizarr videója
Bárki a sztárja lehet a saját pornó filmjének, de ez inkább szomorú tény azon szerencsétlenek számára, akik látták Troyer gyomorforgató házi pornóját. A film kiszivárgása után a sztár többmilliós perben követelte az engedély nélküli filmek másolásának a betiltását. A dráma olyan nagy volt az „ártatlanul” meghurcolt fogyatékos férfi körül, akit mindenki csak Mini Me-ként ismert az Austin Powers filmekből, hogy a közönség észre sem vette, a botrány egybe esett a Love Guru című film premierjével, amelyben Troyer ismét jelentős szerepet kapott. A film egyébként a kritikusok szerint körülbelül olyan taszító, mint a szexvideó és olyan minőségen aluli, hogy azon még a főszereplő Justin Timberlake szexbotránya sem segített volna. 

A szőke nagykeblű két botránya
Pamela Anderson karrierjét egy kiszivárgott szex videó gyújtotta be, ez nem kétséges. A fotómodell előtte hiába pózolt a Playboynak évekig, senki sem volt kíváncsi személyére, ám a botrány után dőlni kezdett a lé. Az Anderson-féle ügy egyébként az egyik oka, hogy a szexvideó sztorik megélhetési forrássá alakultak, hiszen a modell a botrány után nagyon meggazdagodott, szerződéseket, filmszerepeket kapott, sőt, még könyv is készült az életéről. Az ügy emellett hónapokig biztos fizetést jelentett az amerikai médiamunkásoknak is, amely azt vonta maga után, hogy a sajtó éhezni kezdett az ilyesfajta sztorikra, és Pamela Anderson 2005-ben maga is megismételte a bravúrt. Ez a legújabb „kiszivárgott” videó, a modell és az ex-rocker Brett Michaels (Poison) együttlétével lepte meg a leselkedni vágyókat, ám ettől függetlenül a dolog csak részlegesen jött be. Michaelst ugyan felkarolta a VH1 zenecsatorna az egyik valóság show-jához, de Pamela intim testrészeit már mindenki annyira ismerte, hogy a közönség botránkozás helyett inkább csak ásított a történeten. A modell ezért perrel próbálkozott, ahol több sikerrel járt, mivel dollármilliókat nyert a „forgalmazó” céggel szemben.

Egy éjszaka Parisban
Az örökösnők eme haszontalan fajtája 2004-ben telepedett rá a társadalomra, amikor a Paris Hilton és Rick Solomon szexuális együttlétéről szóló videó (Egy éjszaka Parisban) az internetre került. Azóta Hilton mindenhol ott van, reklámoz, énekel, filmezik és botrányos kijelentéseket tesz, aminek eredményeképpen újra és újra uralja a címlapokat és nem szorul többé nagyapja vagyonára. Legutóbbi nyilatkozata az amerikai televízióban az orális szexről szólt és a következőképpen hangzott: „Ilyet én soha nem csinálok, anyukám ugyanis mindig azt mondta, hogy csak a csúnya lányoknak kell térdre ereszkedni egy férfi előtt és ilyesmire vetemedni.” Úgy tűnik, Paris hamar elfeledkezett a hírhedt videófelvételről, amelyen ő is négykézláb látható, no de ez bevett szokása az örökösnőnek, hiszen szerinte, amiről nem vesz tudomást, az nem is létezik. A videó pedig már szinte klasszikusnak számít, még paródiája is létezik.

Az elnök liliomtiprója
Rob Lowe 1988-ban, karrierjének kezdetén, még jóval Az elnök emberei című sorozatban játszott fontos szerepe előtt keveredett botrányba, amikor egy parti után két fiatalkorú társaságában találta magát. A lányok szendvicsbe vágták a szexi sztárt és persze kazettára vették a nagy eseményt.  Ezután az egyik 16 éves lány anyja vaskos kártérítésért perelte a színészt, a vád az volt, hogy „ Lowe sztár státuszát használta fel arra, hogy a fiatal lányokat közösülésre, orális, anális és gruppen szexre csábítson és kompromittáló kazettákat készítsen róluk”. Ennél a megfogalmazásnál nagyobb reklám nem is kellett, a CNN azonnal felkapta az ügyet és ez volt az első szexbotrány, amelyet a 24 órás kábeltelevíziós hírcsatornák is átvettek, majd a fejleményeket óráról órára közölték. Internet akkor még nem volt, valószínűleg ez az egyetlen szerencséje Lowenak, aki a mai napig igyekszik  közönségével elfeledtetni a történetet. 

Az áruló barátnő
Colon Farrell csillaga már felfele ívelőben volt, túl volt a Telefonfülke sikerén, amikor 2003-ban, akkori barátnőjével, Nicole Narainnal egyik hálószobai kalandjukról kazettát készítettek. A színész nem a közönségnek szánta a felvételt és nagyon meglepődött (na jó, csak kicsit), amikor az ex-barátnő 3 millió dollárért árulni kezdte az anyagot a médiának. Farell perrel próbálta megakadályozni a tranzakciót és a bíró neki adott igazat, mondván, az anyag káros hatással lehet a férfi hírnevére. Ennek ellenére a 13 perces videóról gondosan kiválasztott jelenetek az internetre szivárogtak és ez pont a Miami Vice sikerfilm premierje előtt, 2006-ban történt. Micsoda véletlen! A férfi karrierjének persze a botrány semmit sem ártott, de ezen a közönség már meg sem lepődött, hiszen mostanra már mind megedződtünk.  

Krisztina O'Brien

Kövér leírta, miért büntette meg Jakab Pétert közel 10 millió forintra

Kövér leírta, miért büntette meg Jakab Pétert közel 10 millió forintra

Orbán: Elmegy a járvány, visszakerül a migráció kérdése Európában

Orbán: Elmegy a járvány, visszakerül a migráció kérdése Európában

Alkotmánybíróság: nem Alaptörvény-ellenes az alapítványi egyetemek szabályozása

Alkotmánybíróság: nem Alaptörvény-ellenes az alapítványi egyetemek szabályozása