szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?

Az alábbiakban – a thedailygreen weboldal cikkéből szemezgetve – néhány...

Az alábbiakban – a thedailygreen weboldal cikkéből szemezgetve – néhány meghökkentő alkalmazást mutatunk be, amelyekben amellett hogy a vodkáé a főszerep, még számos, káros vegyi anyagot is kiválthat ez az általában színtelen, gabonából vagy burgonyából készített alkoholos ital. Ismerve persze a hazai árakat, meglehetősen drága zöld alternatíváról van szó, ám ha mondjuk valaki éppen most fogadott absztinenciát (mármint ami az alkoholokat illeti), akkor ahelyett, hogy a lefolyóba öntené maradék vodkáját, inkább használja fel teljesen másképpen, mint idáig tette. Használja például…

…penészfoltok ellen
A fürdőszobák és a háziasszonyok réme a csempék fugái között megjelenő fekete penész – nem véletlen, hogy tucatnyi különféle penészölő vegyszerrel találkozhatunk a boltok polcain. Nos, a kemikáliák helyett próbáljuk ki egyszer az alábbi trükköt: egy szórófejes palackba tegyünk egy kis vodkát, majd spricceljük be vele a penészfoltot. Negyedóra elteltével súroljuk le egy fogkefével a penészes részt.

…fájdalomcsillapításra, levendulával
A levenduláról hallva legtöbbünkben a molyűző hatás jut az eszébe, holott e kékeslila színű növény ennél jóval többre hivatott, így például kitűnő fájdalomcsillapító. S hogy hogyan jön ide a vodka? Nos, tegyünk egy tiszta befőttes üvegbe levendulát, majd öntsünk rá vodkát. Fedjük le az üveget, és hagyjuk egy ideig „érni”. Körülbelül három nap elteltével szűrjük le, és tegyük kis üvegcsébe a fájdalomcsillapító „elixirt”. Fájó (de persze nem nyílt!) sebekre enyhülést hoz.

…fagyálló helyett
Hirtelen köszöntött be a hideg, és az autónkban nincsen fagyálló folyadék? Szó se róla, nem olcsó megoldás, de végveszély esetén (és a legközelebbi benzinkútig) a vodka is megteszi!

…medúzacsípésre
Bár lassan vége a nyaralási szezonnak, az alábbi tipp azonban örökérvényű. Ha valamelyik tengerben medúza érne a bőrünkhöz, annak bizony látható és érezhető nyoma marad. Egyszerűen kenjük be vodkával a csípést, pillanatok alatt enyhülni fog a fájdalom, és lelohad a duzzanat.

…rovarok ellen
Ha fóbiások nem is vagyunk, a többségünket (ugye, hölgyeim?) fölöttébb idegesítik a hangyák, szúnyogok, legyek, azaz a kisebb-nagyobb rovarok. A bevásárlóközpontok, háztartási boltok polcain persze rengeteg rovarirtó szer közül válogathatunk, azonban máig nincs megnyugtató válasz arra, vajon mennyire károsak ezek az egészségünkre. Ha viszont a már említett szórófejes palackba egy kis vodkát teszünk, s azzal spricceljük le a betolakodókat, tuti, hogy nem fogunk ártani magunknak.

…hajmosáshoz
Vodka és szépség? Feltehetőleg nem azonnal jutna eszünkbe ez a párosítás, pedig a vodka még a szépségápolásban is segíthet. Például ha a samponunkhoz keverünk egy kicsit belőle, máris csillogóbbá válik hajmosás után szőke/barna/vörös/fekete hajkoronánk.

…fürdőszobai takarításhoz
Tudja mivel lehet valóban csillogóvá tenni a fürdőszobai csaptelepeket? Sosem találta volna ki (illetve cikkünk alapján már sejtheti): vodkával. Öntsünk egy puha, tiszta, száraz ruhára néhány csepp vodkát, majd dörzsöljük meg vele a csaptelepeket.

…virágok eltartásához
Valamennyien szeretjük, ha az ajándékba kapott, esetleg saját kezünkkel szedett vágott virágok sokáig díszítik otthonunkat. Hiába is cseréljük azonban rendszeresen a vázában lévő vizet, virágaink lassan hervadni kezdenek. Régi trükk, hogy ha a vízbe egy kis sót és egy kis cukrot teszünk, tovább marad friss a virág, s még ennél is tovább eltarthatjuk, ha egy kis vodka is kerül a vízébe.

…fogfájásra
Valószínűleg valamennyien átéltük már azt a bizonyos kellemetlen (mit kellemetlen, borzalmas, sőt kibírhatatlan) érzést, amit fogfájásnak neveznek. Ilyenkor persze irány a fogorvos, de amíg e találkára várunk, nem árt enyhíteni a fájdalmat. Tegyünk egy kis vodkát az érintett részre, tartsuk rajta egy picit. A folyadék, amellett hogy fertőtleníti, még zsibbasztja is a beteg fog környezetét, azaz csillapítja a fájdalmat. Csak aztán nehogy szondáztassanak bennünket a fogorvoshoz menet!

Karácsony a homofóbtörvényről: A szégyen a kormányé, és nem az országé

Karácsony a homofóbtörvényről: A szégyen a kormányé, és nem az országé

Túl szexi lett a Marilyn Monroe-szobor, mégis felállították Floridában

Túl szexi lett a Marilyn Monroe-szobor, mégis felállították Floridában

A lenyúlás lett a hívószó a múzeumoknál is

A lenyúlás lett a hívószó a múzeumoknál is