szerző:
hvg.hu

A közösségi oldalakon annyi embert jelölhetünk be ismerősnek, amennyit akarunk (kérdés persze, ezek közül mennyien jelölnek vissza minket), agyunk azonban csak 150 kapcsolatot képes kezelni – idézi a Times Online Robin Dunbar antropológus 1990-es években kidolgozott tanulmányát.

Dunbar elmélete helyességét most a Facebookon teszteli, arra kíváncsi, a közösségi oldalak változtattak-e az eddig optimálisnak vélt csoportméreten. Eddigi vizsgálódásai szerint nem, de pontos választ a kérdésre csak a teljes tanulmány publikálása után kaphatunk.

150, a bűvös közösségi szám

Dunbar 90-es évekbeli megfigyelésének alapja az volt, hogy az emlősök közül a főemlősöknek van a legnagyobb méretű agyállományuk – idézi az antropológus tanulmányát Malcolm Gladwell Fordulópont című könyvében. Ennél is érdekesebb, hogy van az emberek és más főemlősök agyának egy specifikus része – az úgynevezett neocortex, az összetett gondolkodás, a következtetés agyterülete –, ami nagyobb a többi emlősökéhez képest. A tudósok évekig vitáztak, mi ennek az oka. Dunbar szerint az agy az evolúció során azért lett nagyobb térfogatú, hogy meg tudjon birkózni a nagyobb csoportokkal járó komplexitással.

Mint Dunbar rámutat, ha öt emberből álló csoporthoz tartozunk, tíz különböző kapcsolatot kell számon tartanunk: saját viszonyunkat a másik négy személyhez, és hat másik kétirányú kapcsolatot a többiek között.

Egy húsz főből álló csoportban már 190 kétirányú viszony van. Vagyis figyelemmel kell kísérnünk a magunk viszonyát a többiekhez: az összesen 19 személyes kapcsolat (20 fős csoport többi tagjához), valamint a csoport többi tagjának egymáshoz való, összesen 171 kétirányú viszonyát is. Vagyis ha a csoport mérete négyszeresére nő, akkor a feldolgozandó információmennyiség, amit „tudnunk kell” a csoport többi tagjáról, csaknem a hússzorosára növekszik.

Az emberek minden főemlősnél nagyobb csoportban szocializálódnak; mi vagyunk az egyetlen állatfaj, akiknek az agytérfogatunk elég nagy ahhoz, hogy kezelni tudjuk a társadalom szerkezetének komplexitását – írja Gladwell. Dunbar kidolgozott egy egyenletet, amiből kiszámítható, hogy az adott állatfaj mekkora maximális csoportszámban képes élni. A homo sapiens esetében ez 147,8, azaz nagyjából 150. Úgy tűnik, a 150 a maximum egyedszám: ennyi emberrel tudunk nyíltan, természetesen kapcsolatban lenni, vagyis tudjuk, kik ők, s hogyan viszonyulnak hozzánk.

Ugyanez érvényes a katonai szervezetre is. „Az idők folyamán a katonai tervezők ahhoz a gyakorlati szabályokhoz tartották magukat, hogy a funkcionális harci egységek létszáma nem lehet lényegesen nagyobb kétszáz embernél" – írja Dunbar. Valószínűleg ez nem lehetett tudatos, inkább arról lehet szó, hogy a katonai vezetők a "próba-hiba" módszerével évszázadok alatt megállapították, hogy ez a létszám a határ: ennél több ember nem ismerheti meg egymást sikeresen, nem lehetnek egymásnak annyira ismerősök, hogy működő egységben dolgozhassanak együtt.

A 150-es szám a cégek világában (Oldaltörés)

A kritikus 150-es létszám felett strukturális akadályok jelennek meg, a csoportok nem képesek egyetérteni, egyként fellépni. A 150-es csoportlétszám átlépése olyan kis változás, ami óriási különbséget eredményez - írja Gladwell. Szerinte talán a legjobb példa arra, hogyan sikerült ezt a problémát megoldani, a Newarkban működő, több millió dolláros forgalmat bonyolító hi-tech magáncég, a Gore Associates esete.

A Gore-nál nincsenek hivatali rangok; ha az ott dolgozók névjegykártyáját elkérjük, azon a név alatt csak a „munkatárs” szó áll. Az embereknek nincsenek főnökeik, csak szponzoraik, mentoraik, akik az érdekeiket képviselik. Nincs szervezeti felépítés, nincs költségvetés, nincs kidolgozott üzleti stratégia.

A Gore nagy, bevezetett cég, amely megpróbál úgy viselkedni, mintha kis kezdő vállalkozás lenne. A cégnek sikerült olyan ragályossá tenni a kisvállalati jelleg megőrzését, úgy megtapasztani dolgozóinak tudatában, hogy a kisvállalatiság szelleme túlélte a növekedést, azt, hogy a cég milliárdos forgalmat bonyolító, több ezer alkalmazottat foglalkoztató vállalattá nőtte ki magát. És Gladwell szerint ez annak köszönhető, hogy betartották a 150-es szabályt.

A vállalat ugyanis figyel arra, hogy egy-egy üzemegységében ne dolgozzon több 150 embernél. A cég elektronikai üzletágában ez azt jelentette, hogy egyetlen üzemegység sem nagyobb, mint 45 ezer négyzetméter, mivel ekkora területen szinte lehetetlen 150-nél több alkalmazottat foglalkoztatni. Ha a 150 kocsira tervezett parkolóban a kocsik már a füvön állnak, a cégvezetők új üzemet építettek. Az üzemeknek pedig csak annyira kell távol lenniük egymástól, hogy mindegyikben önálló közösségi kultúra alakulhasson ki.

Közel 11 százalékos éves kamat is elérhető kockázatmentes befektetéssel

Közel 11 százalékos éves kamat is elérhető kockázatmentes befektetéssel

Pénteken lesz az első tisztán női űrséta

Pénteken lesz az első tisztán női űrséta

Tarlós a választási vereségről: A Jóisten szeret engem

Tarlós a választási vereségről: A Jóisten szeret engem

Jelentették a Facebooknak a csalókat, cserébe őket tiltotta ki a rendszer

Jelentették a Facebooknak a csalókat, cserébe őket tiltotta ki a rendszer

Videó: Karácsony biciklivel érkezett, Tarlós bőrdzsekiben fogadta

Videó: Karácsony biciklivel érkezett, Tarlós bőrdzsekiben fogadta

Katarban már olyan forróság van, hogy az utcákat is légkondizzák

Katarban már olyan forróság van, hogy az utcákat is légkondizzák