szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Four Seasons szállodalánc világszerte a minőség garanciája, és meggyőződésünk, hogy a Gresham nem csak külsejét...

A Four Seasons szállodalánc világszerte a minőség garanciája, és meggyőződésünk, hogy a Gresham nem csak külsejét tekintve méltó párja társainak, de bizony a konyha is versenyképes nemzetközi szinten is. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a diningguide.hu nemrég megjelent kiadványában a Gresham kávéház cukrászata a második legjobb helyet kapta meg az országban, bár szerintünk (és ezt még sokszor el fogjuk mondani) valójában ők az elsők. Mivel most úgyis visszatért egy kicsit a hideg, Simone Cerea egy tipikus téli receptet oszt meg olvasóinkkal.

Gresham

Pirított sütőtökös rizottó serpenyőben sült, füstölt libamájjal

Simone Cerea

Sütőtökös rizottó:
200 g Carnaroli rizs
5 g friss kakukkfű
10 g újhagyma
30 g vaj
500 g sütőtök
30 g extra szűz olivaolaj
néhány gerezd hámozottozott fokhagyma
fehérbor
5 g friss zsálya
só, bors ízlés szerint
csirkealaplé

Elkészítés:
Helyezzük a félbevágott, kimagozott tököket egy tepsibe a kakukkfűvel és a fokhagymával. Adjuk hozzá az olivaolaj felét, és fedjük le alufóliával. Tegyük az egészet az előmelegített sütőbe (180 °C), és süssük kb. 40 percig, amíg a tök közepe teljesen megpuhul. Ezután vegyük ki a sütőből, majd kanalazuk ki a húsát és turmixoljuk össze. Sóval, borssal ízesíthetjük, tetszés szerint. Pirítsuk meg a vékonyra szeletelt újhagymát egy forró serpenyőben, majd adjuk hozzá a rizst és további 5 percig pirítsuk az egészet együtt közepes hőmérsékleten. Adjuk hozzá a fehérbort, majd forraljuk össze alaposan annak érdekében, hogy a bor elveszítse a savasságát, majd öntsük fel a forró csirkealaplével,és a tökpürével úgy, hogy teljesen befedje a folyadék. Ezután kb. 18 percig főzzük az egészet, hogy elérje a kívánt „al dente” állagot. Végezetül keverjük hozzá a hideg vajat.

Füstölt libamáj:
40 g szeletelt libamáj,
személyenként 10 g füstölőpor
5 g kakukkfű
só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
Tegyük az egész libamájat egy dupla lábasba, amelynek alsó szintjére helyezzük a füstölőport és az felső szintjére pedig a libamájat. Nagyon fontos, hogy a por ne kapjon lángra, mert keserű lesz a libamáj. Kb. 8 percig füstöljük (a méretétől függően), majd tálalás előtt szeleteljük fel.

Tálalás:
Először a rizottót helyezzük a tányérra, majd tegyük a tetejére a libamájat. Pár csepp érlelt balzsamecet kerülhet a rizottó köré, hogy fokozzuk az ízhatást.

Itt a teljesen új, nem elektromos Audi A6

Itt a teljesen új, nem elektromos Audi A6

Időkapszula: szinte új autóként vár gazdára ez a 34 éves Audi Coupé

Időkapszula: szinte új autóként vár gazdára ez a 34 éves Audi Coupé

Miután selyemzsinórt kaptak Nagy Mártontól, árcsökkentésről számoltak be az áruházláncok

Miután selyemzsinórt kaptak Nagy Mártontól, árcsökkentésről számoltak be az áruházláncok

Az egészségügyi államtitkár szerint nem kell minden faluba háziorvos

Az egészségügyi államtitkár szerint nem kell minden faluba háziorvos