szerző:
kadarm

A meztelenre vetkőzést New York városában büntetik, ezért igencsak igyekeznie kell Zach Hymannek és modelljeinek, hogy elkészítsék Decent Exposures című, több éves sorozat legfrissebb darabjait. Legutóbb egy múzeumban került konfliktusba a rend őreivel a múzsa és a művész.

A meztelenség mindig felkelti a figyelmet, különösen, ha furcsa körülmények közé helyezett pucér modellről van szól. Zach Hyman amerikai fotóművész Decent Exposures (tisztességes felvételek) című fotósorozata meglehetősen meglepő módon készül, az utcán, metróban és más közterületeken vetkőzteti le modelljeit meztelenre, hogy elkészüljön az alkotás.

Hyman modelljei a művész szerint önkéntesen és ellenszolgáltatás nélkül dobják le ruháikat mások szeme láttára, mert hisznek az ügyben. A jó ügy érdekében a képeken szereplő hölgyek és urak még a rendőrségi előállítást is kockáztatják, mint legutóbb Kathleen Neill, akit Hyman a New York-i Met múzeumban próbált lencsevégre kapni. Egy múzeumőr azonban közbelépett és a rendőrséget is értesítette, Neill kisasszonyt megbilincselve vezették el.

"Ironikus, hogy pont egy képzőművészeti múzeumban kaptak el minket, hiszen pont ezt csináltuk mi is" - magyarázkodott a sajtónak Zach Hyman. A fotós ügyvédje szerint is furcsa valakit meztelenséggel vádolni egy meztelen képekkel teli helyen. A jogász akár hivatkozhatott volna a szintén new yorki MOMA-ban éppen látható Abramovic-kiállításra is, amely szintén élő és meztelen emberekkel mutatja be az alkotó gondolatait.

Kathleen Neillt a hatóságok egyébként később elengedték és vádat sem emeltek ellene, ami Hyman szerint egyértelműen bizonyítja, hogy a köztéri meztelenkedés, legalábbis művészi céllal, teljesen rendben van.

MTI / hvg.hu Shake

A nap képe: ötezren meztelenül az Operaház előtt

Spencer Tunick amerikai fotóművészt leginkább meztelen tömegeket felvonultató képeiről ismerik. A fotón szereplő több ezer ruhátlan önkéntes mozgatása komoly logisztikai munkát igényel, cserébe limitált kiadású fotót kapnak a részvételükért. Tunick több fotójával a globális felmelegedésre hívta fel a figyelmet, a mostani installációja a sydneyi melegfelvonulás kapcsán készült.

hvg.hu Shake

Teljesen meztelenre vetkőzött a kövér szupermodell - fotó

A Love magazin sokak által kritizált címlapja után most felkerültek az internetre a nyolc szupermodell sorozatai is, némelyikük alaposan levetkőzött. Lara Stone, a "kövér" sztár is mindent megmutatott szégyenkezés nélkül.

kadarm Shake

Meztelen gitáros az állatok megmentéséért

A számos hölgy után most egy pucér férfival próbálja rávenni a legnagyobb amerikai állatvédő szervezet a polgárokat a szőrméről való lemondásra. Dava Navarro a hirdetés tanúsága szerint inkább tetováltat, mint hogy idegen szőrökkel ékeskedjen. Úgyis van neki elég saját.

kadarm Shake

Meztelen testek közt – videókkal

A vártnál kevésbé sokkolta egy provokatív alkotásairól híres szerb művész retrospektív kiállítása a New York-i közönséget, pedig Marina Abramovics életműve igencsak bővelkedik ijesztő, erőszakos, néha gyomorforgató részletekben.

Shake

Meztelen tiltakozás a bikaviadalok ellen – képgaléria

Mint arról már korábban beszámoltunk, Spanyolországban heves vita folyik a bikaviadalok beszüntetéséről. A bikaviadalok évek óta vesztenek népszerűségükből Barcelonában és Katalóniában, amely kiterjedt autonómiát élvez Spanyolországon belül, és erőteljesen támogatja saját kultúráját.

Videó: Igen ritka és ugyanennyire aranyos Chaco-pekarik születtek a prágai állatkertben

Videó: Igen ritka és ugyanennyire aranyos Chaco-pekarik születtek a prágai állatkertben

Megszólalt az osztrák ügyvéd, aki állítólag részese volt a Strache-akciónak

Megszólalt az osztrák ügyvéd, aki állítólag részese volt a Strache-akciónak

54 ezer levélszavazat már befutott a Nemzeti Választási Irodához

54 ezer levélszavazat már befutott a Nemzeti Választási Irodához

Leglegleg: kipróbáltuk a BMW 306 lóerős új mini divatterepjáróját

Leglegleg: kipróbáltuk a BMW 306 lóerős új mini divatterepjáróját

EP-választás: háromra 30 százalék fölé nőtt a részvétel

EP-választás: háromra 30 százalék fölé nőtt a részvétel

Trump 1500 amerikai katonát küld a Közel-Keletre

Trump 1500 amerikai katonát küld a Közel-Keletre