szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szétesett az SZDSZ, s bár Retkes Attila szerint a párt nem szűnik meg, hangjukat hallatni fogják továbbra is, ami most biztos: a pártházat őrző kutya, Gizi, a Facebookon búcsúzott.

A Facebook-on, Retkes Attila közleménye után olvasható az SZDSZ Izabella utcai székházát eddig őrző Gizi "búcsúbejegyzése": "Nem keresek gazdát. Hét és fél éves portaszolgálat után most vasárnap megérdemelt nyugdíjba vonulok, s egy Pest környéki ház kertjében csontokat majszolva emlékezem vissza azokra a szép időkre, amikor a Gizella utcában akkori gazdáim egymás megbecsülését és tiszteletét előbbre tartották, mint a médiában való szereplést. Kényelmes szállásomat egy fiatal versenyzővel osztom meg, akinek szeretném megtanítani, miről ismeri fel a jó embereket. Én rengeteg ilyennel találkoztam, csak kis részükből lett gonosz postás. Mindenkinek jó csontokat kívánok. Rágódjatok rajtuk" – írta valaki Gizi helyett, így érthető, hogy a szöveg miért emlékeztet inkább az SZDSZ-es politikusok keserű és egyben öntömjénező búcsújára.

Az SZDSZ kék szemű, fehér színű kutyáját - az fn.hu cikke szerint - még Persányi Miklós ajándékozta a pártnak. Sándor Klára volt SZDSZ-es képviselő néhány nappal ezelőtt a Klubrádióban még azt mondta: az SZDSZ-székházban már nincs senki, a Gizi nevű - egyébként nagyon aranyos - fehér kutyát is elvitték, reméli, hogy az a fehérkeresztes állatvédő, akitől a párt kapta az állatot.

 

MTI Itthon

Az SZDSZ is nevet változtat

Az SZDSZ nem fog megszűnni, a liberális párt a parlamenten kívül is hallatni fogja a hangját - mondta Retkes Attila, az SZDSZ elnöke. Tagságmegújítás és teljes tisztújítás mellett az SZDSZ a nevét is megváltoztatja.

MTI Itthon

Retkes: az SZDSZ csalódottan vette tudomásul az eredményeket

Az SZDSZ csalódottan vette tudomásul a választási eredményeket, amelyek következtében a demokratikus közép, a konzervatív-liberális összefogás nem nyerte el a választók öt százalékának támogatását - mondta Retkes Attila, az SZDSZ elnöke vasárnap késő este.

MTI Itthon

Lemondott az SZDSZ országos ügyvivője

Lemondott a Szabad Demokraták Szövetségében betöltött országos ügyvivői tisztségéről Tóth Róbert, a liberális párt szombathelyi szervezetének elnöke - erősítette meg az MTI-nek hétfőn a vasi politikus, aki párttagságát ugyanakkor fenntartja.

MTI Itthon

Etikai vizsgálatot indít az SZDSZ Kóka János ellen

Etikai vizsgálatot indít az SZDSZ Kóka János ellen, mert a párt közleménye szerint a frakcióvezető az ajánlószelvények gyűjtésével és a párt rendezvényeinek támogatásával segítette a Lehet Más a Politika (LMP) kampányát.

Igen hasznos funkció érkezik a Microsoft Teamsbe: kiszűri a háttérzajokat

Igen hasznos funkció érkezik a Microsoft Teamsbe: kiszűri a háttérzajokat

Orbán általános maszkviselést akar

Orbán általános maszkviselést akar

Hadat üzentek a gyerekmunkának, de csak rosszabb lett a helyzet

Hadat üzentek a gyerekmunkának, de csak rosszabb lett a helyzet