szerző:
life-style.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nyugodtan mondhatjuk, hogy a macaron már Magyaroszágon is megkezdte hódítását, miután mindenhol a legdivatosabb...

Nyugodtan mondhatjuk, hogy a macaron már Magyaroszágon is megkezdte hódítását, miután mindenhol a legdivatosabb desszertként emlegetik. A különleges édesség mandulalisztből, tojásfehérjéből és cukorból készül általában vajas töltelékkel, ami ezerféle ízesítésű lehet. Története - mint a tradicionális ételek esetében oly sokszor - eléggé zavaros, eredete vitatott, vagy a franciáknak vagy az olaszoknak köszönhetjük a megalkotását, mai formájában pedig a Ladurée cukrásza, Pierre Desfontaines készítette először az 1830-as években. Sikerének oka szerintünk kinézetének és exkluzivitásának köszönhető, ugyanis a színes kis korongok igazán mutatósak, elkészítésük pedig rendkívül munka- és időigényes, autentikus macaron csak a legjobb cukrászdákban kapható.

©

A Dining Guide tesztelte a legtöbb hazai forrást, és úgy találták, ezek igyekezetét általában siker koronázta; nem kell Párizsba mennünk az ízélményért. Mi a Lukács cukrászdába látogattunk el, ahol a nyitás óta kapható macaron, melynek tökéletesítésén Devin Ticmanis hónapokig fáradozott, megjegyezzük, nem hiába. Mielőtt hozzákezdett volna a feladathoz, Párizsban megkóstolta a híres helyek alkotásait, járt Pierre Herménél és a Ladurée-ben is (előbbi újításairól és különleges ízeiről, míg az utóbbi az évszázados hagyományról híres), majd két neki tetsző recept kombinációjából megalkotta sajátját.

©

A kapható ízek mindig a szezonnak megfelelőek, aromát soha nem használnak, így az elkészült édesség mindig a lehető legjobb minőségű. Mi kétszer kóstoltunk, mindkét alkalommal tökéletes állaggal és ízekkel találkoztunk, melyek közül személyes kedvencünkké a citromos és a mentás vált. A töltelék akkor az igazi, ha ellensúlyozza a tészta édességét, ezért sokszor használnak keserűcsokoládét, a Lukács legtöbb macaronja is ebből készült krémmel van töltve. Persze nem szimpla csokoládékrémre kell gondolnunk, hiszen sokszor kap valami extra ízt gyümölcs, alkohol vagy fűszer hozzáadásával.

©

Az elkészítés nehézségének ismeretében (öregített fehérje, meghatározott keverési módszer és sütési hőmérséklet, valamint szigorú állagbeli előírások) azt gondolhatnánk, hogy otthoni elkészítésébe belekezdeni sem érdemes, azonban ha valakiben megvan az elegendő sütési szenvedély és érzék, a feladat nem lehetetlen. Következő macaronnal foglalkozó cikkünkben tippeket adunk, hogyan érdemes belevágni és mire kell odafigyelni. A sikertelenség okozta csalódásért sajnos nem tudunk felelősséget vállalni.

Jogerős: jár a kártérítés a gyöngyöspatai roma diákoknak a szegregáció miatt

Jogerős: jár a kártérítés a gyöngyöspatai roma diákoknak a szegregáció miatt

Megcsinálta a Facebook a készüléket, amellyel "bekamerázza" a televíziónkat

Megcsinálta a Facebook a készüléket, amellyel "bekamerázza" a televíziónkat

Drágulhat a magyar kukorica

Drágulhat a magyar kukorica

Radar 360: A nap, amikor az USA Iránt nevezte meg a szaúdi támadás elkövetőjének

Radar 360: A nap, amikor az USA Iránt nevezte meg a szaúdi támadás elkövetőjének

Képtelenség megfékezni a kórházi adósságot

Képtelenség megfékezni a kórházi adósságot

Fenyegetésben a Fidesz több oktávot fed le, mint a néhai Zámbó Jimmy

Fenyegetésben a Fidesz több oktávot fed le, mint a néhai Zámbó Jimmy