Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Az Egyesült Államokban létezik egy úgynevezett 5 másodperces szabály, amely szerint ha rögtön felkapjuk a földre esett...
Az Egyesült Államokban létezik egy úgynevezett 5 másodperces szabály, amely szerint ha rögtön felkapjuk a földre esett ételt, akkor nem kell aggódnunk a baktériumok miatt. A New York Times megkérdezett egy kutatót, mit gondol erről. Dr. Roy M. Gulick, aki fertőző betegségekkel foglalkozik, kijelentette, hogy az időnek semmi jelentősége. A vizsgálatok szerint a földre esett ételeken azonnal megjelentek a kórokozók, az idő helyett fontosabb tényező a padló típusa, az étel jellege és az, hogy milyen régi a baktérium. Vajon mit mondanának a tudósok a Magyarországon szokásos "megfújom" megoldásra? A baktériumok nyilván nem tűnnek el a fújdogálástól, de olyanról se hallottunk még, hogy valaki szalmonellát kapott volna egy földre esett falat miatt. De lehet, hogy csak kevés embert ismerünk.