Tűz pusztította el a Gettómilliomos gyerekszereplőjének otthonát

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tűz pusztította el a Gettómilliomos című Oscar-díjas brit film egyik gyerekszereplőjének mumbai otthonát. Rubina Ali családjának egy helyiségből álló kalibája egy mumbai nyomornegyedben állt, ahol a pénteki tűzvész több száz kunyhón söpört végig.

A tűzben senki sem sérült meg. Ali nyolcéves volt, amikor 2008-ban Latika szerepét alakította Danny Boyle Mumbaiban játszódó díjnyertes alkotásában. A nyomornegyedből származó kislány útját az Oscar-gálára az egész nemzetközi sajtó figyelemmel kísérte. Mint Ali elmondta: minden Oscarról készült képe és az utazással kapcsolatos emléke megsemmisült a tűzben. "Csupán néhány ruhánk maradt, ennyit tudtunk nagy nehezen megmenteni mielőtt a tűz odaért" - mesélte.

A brit rendező a film sikere nyomán ígéretet tett arra, hogy mindkét gyereksztárjáról gondoskodik. Azharuddin 2009 júliusában be is költözött új lakásába. Ali számára Mumbai egy elegáns környékén, Bandrában találtak megfelelő lakóhelyet, amit a tervek szerint a közeli hónapokban vehet át családjával.