szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Meteoklinika.hu előrejelzése szerint pénteken nem várható fronthatás, akár 25 fokig is melegszik a levegő.

A Meteoklinika.hu előrejelzése szerint pénteken nem várható fronthatás, akár 25 fokig is melegszik a levegő. A szokatlanul melegben sokak tapasztalhatnak vérnyomásproblémákat, fejfájást, szédülést, koncentrálási nehézségeket. Ezért érdemes több folyadékot, rostban gazdag gyümölcsöket, zöldségeket fogyasztani.

Szombaton frontmentes, napos, többnyire száraz idő várható, ezért érdemes szabadtéri programokat tervezni, kirándulni, túrázni. A mérsékelt légmozgásban fokozódhatnak az allergiás panaszok. A Dunától keletre kialakuló záporok környezetében ízületi fájdalmak, hirtelen vérnyomásesés, légszomj jelezheti a csapadék közeledtét. A napos időszakok azonban pozitív élettani hatásúak, felfrissítik szervezetünket.

Vasárnap sem várható markáns időjárás-változás, azonban egyre növekszik a levegő páratartalma, így nő a záporok, zivatarok kialakulásának esélye. A folytatásban is frontmentes idő várható, így a frontérzékenyek hosszú panaszmentes időszaknak örülhetnek.

A hajnali hőmérsékletek 10 fok közelébe is felszöknek, azonban naplemente után még gyorsan hűl a levegő, ezért nagy lesz a megfázásveszély. Az esti kinti programokhoz öltözzünk rétegesen. A páratartalom alacsony marad, bőrünk hamarabb kiszáradhat, érdemes zsírosabb hidratáló krémeket használni.

A légszennyezettség és a szálló por mennyisége közepes szintű, és a következő napokban várhatóan emelkedik. A pollenkoncentráció országszerte közepes mértékű, és a továbbiakban kissé növekszik. Jelenleg a pázsitfűfélék virágpora okozhat panaszokat főként a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén élőknek, a Dunától keletre pedig a nyírfa virágpora van jelen nagyobb mennyiségben a levegőben. És érdemes már figyelni az UV sugárzásra is, a szabadtéri programokhoz használjunk fényvédő krémeket.

Hogy vészelte át a magyar a karantént? Ivott, és sokat

Hogy vészelte át a magyar a karantént? Ivott, és sokat

Hosszabb életet ígérő csodaszert reklámoztak Merkely Béla nevével, feljelentés lett a vége

Hosszabb életet ígérő csodaszert reklámoztak Merkely Béla nevével, feljelentés lett a vége

Kirúgta Frank Lampardot a Chelsea

Kirúgta Frank Lampardot a Chelsea