Meghalt a titokzatos milliárdos, Huguette Clark

Meghalt a titokzatos milliárdos, Huguette Clark

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Huguette Clark 104 évesen halt meg egy New York-i kórházban. A gyermektelen nő vagyonát 500 millió dollárra becsülik.

Az utolsó húsz évét különböző kórházakban töltötte Huguette Clark, akinek apja William Andrews Clark rézbányákból és vasútépítésből szedte össze milliárdos vagyonát. A hét testvér közül ő volt a legfiatalabb, Párizsban született, majd New Yorkban, egy 121 szobás házban nőtt fel. Május 24-én kedden, 104 évesen halt meg az egyik New York-i kórházban, ahova álnévvel jelentkezett be. Clark évtizedek óta visszavonultan élt, a nyolcvanas évek végétől pedig különösebb panasz nélkül is különböző egészségügyi intézményekben lelt otthonra. Gyermektelenül halt meg, egyszer volt házas, 1928-ban apja egyik üzlettársának fiával kötött frigye 1930-ban ért véget. A róla készült utolsó nyilvánosságra került fotó is ebből az évből való.

Huguette Clark 1930-as arcképe
©

Mindig is kerülte a nyilvánosságot, anyja 1963-as halála után pedig teljesen elzárkozott a külvilágtól. A Los Angeles Times nekrológja szerint amikor egy régiségkereskedőt hívott ötödik sugárúti New York-i lakásába, akkor zárt ajtók mögül tárgyalt vele. Clark több villát is birtokolt, de ezek üresen állnak. A kaliforniai Bellosguardo például 100 millió dollárt ér, az msnbc.com szerint a ház gondozói sosem találkoztak a tulajdonossal.

1963 óta üresen áll a Bellosguardo, de a birtokot folyamatosan gondozzák
©

Az idős asszony tavaly akaratlanul mégis reflektorfénybe került, amikor vagyonával kapcsolatos visszaélésekről szóló hírek láttak napvilágot. Távoli rokonai bíróság elé vonultak, hogy ellenőrizni tudják Clark könyvelőjének és vagyonkezelőjének munkáját, de sikertelenül. Nem tudni, ki lesz az elhunyt milliárdos örököse.