Százhetvenhétszer riasztották a tűzoltókat a viharkárok miatt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
life-style.hu

Petróczi Tímea elmondta, hogy leginkább az erős széllökések okoztak gondot.

Petróczi Tímea elmondta, hogy leginkább az erős széllökések okoztak gondot. A tűzoltóknak 158 alkalommal kellett kidőlt fákat, letört faágakat eltávolítaniuk, 12 épületben keletkezett kár, több helyen a kémények sérültek meg, további hat esetben pedig vizet kellett szivattyúzniuk.
   
A Veszprém megyei Ősiben villám csapott egy épületbe, a tűzoltóknak sikerült este tízre eloltani a tüzet, de az ott lévő állatok elpusztultak.
   
A legtöbbször Budapesten, Pest és Baranya megyében riasztották a tűzoltókat. Ferihegyen, a Liszt Ferenc repülőtéren mintegy egy órán át a forgalmat is leállították a vihar miatt - tette hozzá az OKF szóvivője.
   
Kisdi Máté, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság szóvivője azt közölte, hogy a fővárosban kedd estétől szerda reggel hét óráig negyven esetben riasztották a tűzoltókat a vihar miatt.
   
A legtöbbször fakidőlés miatt kellett kivonulniuk, de volt olyan ház is, amelyből az egy méter magasan álló vizet kellett kiszivattyúzniuk. A XVI. kerületben egy családi házba  villám csapott, emiatt a tetőszerkezete részben leégett, de senki nem sérült meg.