szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Legújabb hírességként Penélope Cruz spanyol színésznő is csatlakozott a PETA nemzetközi állatvédő szervezet szőrmeellenes kampányához. Az Oscar-díjas színésznő a New York-i divathéthez időzítve, két héten át utasítja el az állati eredetű prémek és szőrmék viselését egy, a Madison Square Garden sportcsarnok falára kifüggesztett 21 méter magas óriásposzteren.

"Penélope Cruz szerte a világon szerepel a jólöltözöttek listáján, de egy valamit biztosan nem visel soha: szőrmét" - indokolta a választást Lisa Lange, az állatvédő szervezet alelnöke.

Az aktivista szerint "Cruznál jobb emblémája nem is lehetne a modern, ragyogó nőnek, aki tudja, hogy nincs gyönyörűbb egy olyan nőnél, aki megjelenésével ölni tudna anélkül, hogy azért bárkinek meg kellene halnia".

A 38 éves Cruzt fedetlen vállal ábrázoló óriásplakáttal a tervek szerint teleaggatnak más divatfővárosokat is, így Milánót, Párizst és Londont az ottani divathetek alkalmával.

Az állatszőrmék elleni kampány már élvezi többek közt az amerikai és a francia first lady, Michelle Obama és Carla Bruni-Sarkozy, az énekesnő Pink, Charlize Theron, Eva Mendes és Pamela Anderson színésznők, valamint Oprah Winfrey amerikai médiasztár támogatását.

Érdemes lesz vigyázni Orbán ajándékával a 25 éven aluliaknak

Érdemes lesz vigyázni Orbán ajándékával a 25 éven aluliaknak

Túlteljesítik oltási tervüket a britek

Túlteljesítik oltási tervüket a britek

Mínusz 20 fokot mértek a Bakonyban

Mínusz 20 fokot mértek a Bakonyban