Két angol és egy walesi a dombra ment fel és a hegyről jött le

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Dombra ment fel, de hegyről jött le három férfi Nagy-Britanniában. A változás oka, hogy megmérték a domb pontos magasságát, és kiderült, hogy már hegynek számít, mivel 72 centivel magasabb a korábban megállapítottnál.

A trió - két angol és egy walesi - rendszeresen túrázik, és egy ideje kedvtelésből megméri mindegyik meghódított magaslat magasságát. Már több mint száz brit hegy és domb tetején méricskéltek műholdas segítséggel. A dombból heggyé előléptetett magaslat a Thack Moor.

A korábbi mérések szerint egy picivel elmaradt a hegyek minimális magasságától, amely Nagy-Britanniában 2 ezer láb, azaz 609 méter és 60 centiméter. A Thack Moor hivatalosan eddig csak 608 méter 90 centiméter magas volt. Az újabb 72 centi révén bőven elérte a hegyszintet, sőt, két centivel még fölé is "emelkedett". 

A brit térképészeti hivatal közölte, hogy felülvizsgálja az adatot, és térképein kijavítja. A három férfi - Graham Jackson, John Barnard és Myrddyn Phillips - mérésével 254-re gyarapította Anglia hegyeinek számát - adta hírül a brit Metro újság tudósítója.