szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nem mindenkit nyűgözött le Velencében a vízitaxit kormányzó George Clooney látványa: a lagúnák városának egyik lakója azzal fordult ugyanis a helyi rendőrséghez, hogy indítsanak eljárást a színész ellen, ha csak a sármőr nem tudja bemutatni a helyi csatornákon való navigáláshoz szükséges engedélyeket.

Az ügyvédként tevékenykedő Mario D'Eliától érkezett a felszólítás, amely különösen aktuális, mert egyre nő az aggodalom a Canal Grande - a város vízi főútjának - kaotikus forgalma miatt: augusztus 17-én egy német turista meghalt, amikor a gondolája motoros vízibusszal ütközött.

Velence polgármestere, Giorgio Orsoni a hét elején a vízi forgalom korlátozására irányuló javaslatokkal rukkolt elő, egyebek között az előzés, a gyorshajtás és a navigálás közbeni mobiltelefonás szigorításával, valamint a gondolásokat ellenőrző drogtesztekkel.  

Clooneyt a jelek szerint kissé megviselte a város csatornáit keresztülszelő rövid kalandja. Amikor Gravitáció című új filmjéről kérdezték a 70. Velencei Filmfesztiválon, a színész azt mondta, hogy Velencét körbejárni egy hajóval keményebb megpróbáltatás, mint elveszve lenni az űrben.  

A velencei városháza forrása szerint D'Elia úr panaszát továbbították a rendőrséghez és kivizsgálják az ügyet. A helyi parti őrség egyik illetékese szerint a velencei vízitaxizáshoz hivatalos engedélyre van szükség – olvasható a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadásában.

A városháza egyik munkatársa azonban elhessegette annak lehetőségét, hogy Clooney rácsok mögül fogja élvezni a fesztivál hátralevő részét.

"Az újságban megjelent fényképek nem számítanak bizonyítéknak, ezért kivizsgálják az ügyet" – mondta. Hozzátette: ha bebizonyosodik a szabálysértés, akkor pénzbírságot fognak kiszabni, de akkor sem Clooneynak, hanem a taxi tulajdonosának kell fizetnie.

Elverte a jég a Vas megyei Peresznyét

Elverte a jég a Vas megyei Peresznyét

Még vannak szépségversenyek, és van egy új Miss Universe is

Még vannak szépségversenyek, és van egy új Miss Universe is

Kigyulladt egy műtrágyát szállító tehervonat Iowában, evakuálni kellett a lakosságot

Kigyulladt egy műtrágyát szállító tehervonat Iowában, evakuálni kellett a lakosságot