szerző:
life-style.hu
Tetszett a cikk?

A többhónapos teszt végeredménye nyelvet gyönyörködtető: a listán marhafartőből készült erőlevestől feketegyökérrel...

A többhónapos teszt végeredménye nyelvet gyönyörködtető: a listán marhafartőből készült erőlevestől feketegyökérrel elkészített laposhalon át a tanariva csokoládéig számos ínyencség szerepel. És ha a vendégnek egyéb kívánsága akad? Annyi baj legyen, a konyhai személyzet igyekszik improvizatívan teljesíteni azt.

Míg egyesek táncolnak, kettesek vacsoráznak

Mivel a tapasztalatok szerint kevés vegetáriánus vesz részt az operabálokon, a menü előnyben részesíti a húsételeket. Így a vendégek tányérjára az Atlanti-óceánból származó homár, sült és töltött marhafilé, szobában tartott csirkéből és libamájból készített Pot au feu kerülhet. Desszertként Valrhona csokoládétortát szolgálnak fel, és persze nem maradhat el a pezsgő sem, az operabáli hangulat megalapozója.

A bál idei sztárfellépője Angela Gheorghiu román operaénekesnő lesz, aki George Bizet Carmen című operájából, valamint a My Fair Lady című musicalből énekel egy-egy dalt (videónkban szintén ez utóbbiból ad elő, de anyanyelvén).

Az is kiderült már, hogy a február 16-i "bálok bálján" az ismert építési vállalkozó, Richard Lugner vendége a Roger Moore és Brigitte Nielsen lesz. Lugner - aki családjával együtt egy valóságshow főszereplője is - évről évre azzal hívja fel magára a figyelmet a nagyszabású bécsi társasági esemény alkalmával, hogy hírességeket lát vendégül méregdrága operabáli páholyában. Eddigi meghívottjai között volt például Sophia Loren, Andy McDowell és Paris Hilton is.

Az immár 56. bécsi operabálra 5150 vendéget várnak, köztük politikusokkal, a gazdasági élet üzletembereivel és sztárokkal. Fogadásukra az operaházat ötvenezer virággal díszítik fel, de maguknak a vendégeknek is be kell tartani a külsőségekre vonatkozó szabályokat: a férfiaknak a frakk, a nőknek pedig a hosszú nagyestélyi kötelező.

A karácsony előtt lazíthatnak a korlátozásokon Németországban

A karácsony előtt lazíthatnak a korlátozásokon Németországban

Külföldön élő fiatal magyaroknak indít ösztöndíjprogramot a kormány

Külföldön élő fiatal magyaroknak indít ösztöndíjprogramot a kormány

Távozik az Index vezérkara

Távozik az Index vezérkara