szerző:
Dömötör Tamás
Tetszett a cikk?

Úgy áll a képlet, hogy az olaszok akkor is kieshetnek, ha győznek. Maguknak köszönhetik, hogy izgulniuk kell, és a spanyol sikerben kell bízniuk. Írország már kiesett. Horvátország 2-2-vel továbbjutó.

Horvátország–Spanyolország, Olaszország-Írország

Van abban valami pikáns, hogy Buffon, az olasz veterán kapus előre fél a bundától, amit a spanyol és horvát válogatott abszolvál majd egy kettő kettes végeredmény formájában. Úgy áll ugyanis a C-csoport, hogy ez az eredmény tényleg az olasz válogatott végét jelentené.

©

Természetesen a spanyol és a horvát csapat is elzárkózik a gyanúsítás elől, de azért ne felejtsük el, hogy az olaszok (Buffonnal a kapujukban) már jártak így, nem is olyan régen, nyolc évvel ezelőtt. Akkor, ugyancsak egy Eb-n a holland-dán kettő-kettő jelentette volna Itália tragédiáját, s mit tesz isten, pont kettő-kettő lett a végeredmény. Szóval Buffon nem véletlenül paranoiás, csak a bunda szó az ő szájából kicsit ironikusan hangzik, most, amikor egy bundagyárból érkezett a válogatottjuk a tornára, mi több, a kiváló kapus (a bajnokcsapat tagjaként) maga is kihallgatáson járt az olasz hatóságoknál.

A spanyol válogatottnak egy pont is elég a továbbjutáshoz, de csodálkoznék, ha Vicente del Bosque csapata a véletlenre bízná a dolgot. Ha az írek elleni formájukat hozzák, akkor nem lesz probléma, kérdés, hogy csatárral állítja ki csapatát a mester, vagy megint csak középpályásokból áll majd a spanyol támadó szekció.

©

Torres önbizalma meghatározó lehet, ha nem is ezen a meccsen, de a továbbiakban mindenképpen. Ugyanis a spanyolok, ha egy jó csapattal játszanak, illetve masszív védelemmel kerülnek szembe, akkor zavarba jönnek a kapu előtt, eggyel (kettővel) többet tolnak a labdán, mint kellene, mert mindenki előkészít, befejezni meg senki sem akar. Ezért kell egy jó Torres, hogy legyen, aki gólt akar rúgni.

©

A horvát csapat az olaszok ellen már megmutatta oroszlánkörmeit, de most nehezebb dolga lesz Bilic tanítványainak. Ami biztató lehet számukra, hogy éled Modric, a játékmester, aki az első meccsen még eltűnt a mezőnyben, de az olaszok ellen már látszott, hogy miért tartják szupertehetségnek. Meg van egy Mandzukic is a horvát csapatban, ő meg, úgy látszik, minden meccsen megrúgja a magáét.

A csoport másik mérkőzésén a már említett Buffon féle olasz csapat a már kipottyant, végtelenül szimpatikus Írország válogatottja ellen lép pályára. Az ír válogatott nem fogja magát megadni, nem az a típus Trapattoni csapata. Ettől még kikaphatnak (ahogy azt láthattuk), de nem adják olcsón a bőrüket.

©

Ennek ellenére Olaszország simán továbbléphet, ha az első meccsükön tapasztalt jó játékot játsszák, és nem a horvátok elleni közepes produkcióval hozakodnak elő.

Sok múlik Di Natale, Cassano és Balotelli lábain, a gólokat tőlük várják Olaszországban, még adósak az igazán jó játékkal.
Persze, ahogy az olaszokat ismerjük, becsúsznak végül a nyolc közé, és aztán majd elkezdenek koncentrálni. Hacsak az az átkozott kettő-kettő be nem következik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagyon rossz koronavírus-adatok jöttek Csehországból

Nagyon rossz koronavírus-adatok jöttek Csehországból

Podcaster lesz Áder János

Podcaster lesz Áder János

Kísérletezni merő színházi alkotókat szolgálna ki egy új nonprofit vállalkozás

Kísérletezni merő színházi alkotókat szolgálna ki egy új nonprofit vállalkozás