szerző:
Vajna Tamás
Tetszett a cikk?

A 2004-es dráma megismétlődésétől tart az olasz közvélemény. Az akkori Eb-n a svédek és a dánok 2-2-es döntetlenje következtében a csoport három ötpontos együttese közül a kevesebb gólt lövő olaszok búcsúztak. Egy spanyol-horvát 2-2-vel most pont ugyanígy járnának.

La terza volta, miszerint harmadjára
 
Ugyan Prandelli nem játszott Trapattoni alatt a Juvéban (alig pár évvel kerülték el egymást), játékfelfogásuk, futballkultúrájuk ugyanarról a tőről fakad. Még akkor is, ha a 18 évvel idősebb, a Juvéval minden lehető címet elnyerő Trap mester most hozott anyagból dolgozik, és az előző két meccs tanulsága szerint nem erőszakolta rá magát a britesen játszó fiaira. Ha akarta sem tudta volna. Az ír legények ugyebár nem olaszok.

©

A játékosként majd trénerként hosszú évekig az olasz foci legfőbb utánpótlásnevelőjeként számon tartott bergamói Atalantát erősítő Prandelli viszont színtiszta saját materiából gazdálkodhat. Ő tökéletesen tisztában van azzal, hogy mire képes a kerete. A Balotelli, Motta és Sirigiu kivételével ma is Á-szériás (Seria A) olaszok képesek lehetnek az egyöntetű játékra, hiszen kölyök koruk óta ismerik egymást, ahogy Prandelli is ismeri őket. (A nagyválogatottba beérő egykori utánpótlás-edzők – knézyiádával élve – akár „kisebbfajta világszenzációra” is képesek lehetnek. Hogy ugye a mi Egervárink rézsikereire is utaljak.)

©

Győzni lenne muszáj, különben, mint már közhelykedtem a minap, csak a matek marad. A zömmel huszonévesekből álló csapat képes is lehet rá, hogy levédekezze és egy-két góllal lelépje a hátul nem igazán acélos, kapus-peches, elől pedig tökéletesen kiszámítható, ugyanakkor tagadhatatlanul jól kontrázó  íreket, és mivel nem valószínű, hogy a spanyol-horvát x-re menne, már csak a spirit miatt sem, így szerintem tovább battyognak a ragazzók. És aztán élesben már minden lehet. Forza Azzuri!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy főre jutó GDP: Magyarország tavaly előrelépett az EU-rangsorban

Egy főre jutó GDP: Magyarország tavaly előrelépett az EU-rangsorban

Valóban az értintésmentes fizetés a legbiztonságosabb?

Valóban az értintésmentes fizetés a legbiztonságosabb?

Januárban szavaznak az áramlopási ügy miatt lemondott erzsébetvárosi képviselő utódáról

Januárban szavaznak az áramlopási ügy miatt lemondott erzsébetvárosi képviselő utódáról