szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A két szakvezető nyilatkozott a tegnap esti 4-2-es német diadalt követően.

A nagy akarásnak nyögés lett a vége a görögök szempontjából, ugyanis az Eb leggólgazdagabb mérkőzésének lettek szenvedő alanyai. Nem tudták véghezvinni a csodát, de Fernando Santos ettől függetlenül nem volt elkeseredve: "Elsőként szeretnék gratulálni a német válogatottnak, akik igazán jól játszottak és megszerezték a győzelmet. És egyúttal gratulálnék a csapatomnak az erőfeszítéseiért, amit az egész torna során mutattak. A mostani mérkőzésen nem sok helyet hagytak nekünk, és rengeteget birtokolták a labdát. Nekünk is ezt kellett volna tenni, de gyakorlatilag nem hagytak lélegezni több szakaszában a mérkőzésnek. Annak ellenére, hogy mennyi energiát fordítottunk a védekezésre, bekaptuk az első gólt és ez igencsak megnehezítette a dolgunkat."

Tegnap kevesebbet mosolygott, de nem volt elégedetlen
©

Tisztán látta a tréner, hogy akár változtathattak is volna a mérkőzés képén: "A szünetben mondtam a játékosoknak, hogy ha javítunk a védekezésen és egy kicsit többet kezdeményezünk támadásban, akkor képesek lehetünk betalálni és változhat a játék képe. Be is találtunk, de utána hamar jött a válasz, ami megtörte a lendületünket...A csapatom minden dícséretet megérdemel, mert az utolsó utáni pillanatig is képesek voltak küzdeni."

Végül kitért egy nagy hiányzóra is: "Nagyon hiányoltuk a kapitányt, Giorgos Karaguniszt, aki talán a legfontosabb láncszeme a csapatunknak. Ő meg tudja tartani a labdát, amivel lélegzetvételnyi időt tud engedni a társainak. Nem kellett volna négy gólt kapnunk. Nem számítottunk rá, hogy így fel lesz forgatva az ellenfél csapata, Löw változtatott, mert frissíteni szeretett volna és szerintem ez volt a helyes megoldás a részéről. Úgy gondolom, javítanunk kell egy-két dolgon és reméljük hogy javulunk a világbajnoki-selejtezőkre."

A németeknek tökéletesen sikerült az este. A négy találat remekül tükrözte előrejelzésünket. Hogy hogyan is értékelte a szakvezető a produkciót, az itt olvasható: "Mindenekelőtt azt kell mondjam, ez egy fantasztikus előadás volt a csapatom részéről. Zsinórban negyedszerre jutottunk elődöntőbe nagy tornákon. Senki nem gondolta volna ezt 2004-ben. 15 mérkőzést nyertünk meg zsinórban. Mi vagyunk a legfiatalabb csapat ezen a tornán, ami remek kilátás a jövőre nézve. Büszke vagyok a játékosaimra, megérdemelt győzelmet arattunk."

Mindketten elégedettek voltak - Nagyítás-fotógalériánk az Eb legelszántabb szurkolóiról. Kattintson a képre!
©

A görögöket is megemlítette, még ha nem is dícsérte őket: "Két gólt lőttek egyetlen esélyükből. Jól játszottunk az elejétől kezdve, csak nem sikerült ebből előnyt kovácsolnunk. Feszült is voltam a mérkőzés ezen szakaszában, amit nem tudtam véka alá rejteni."

A váratlan húzásáról is ejtett néhány mondatot, majd a jövőt boncolgatta: "Három győzelem után nem voltam elégedetlen a csapatommal a legcsekélyebb mértékben sem, csak azt gondoltam, hogy a görögök fel vannak készülve belőlünk. Így meghúztam a váratlant. Jó érzés kicsit merésznek lenni időről-időre. Azt hiszem a terv remekül működött. Előre tekintve azt mondhatom, hogy az elődöntőbe a végső győzelemre is komoly eséllyel pályázó csapatok kerülnek, így tisztában vagyok vele, hogy a legcsekélyebb hiba sem engedhető meg a részünkről."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bántalmazással vádolja volt barátnője a US Open döntősét

Bántalmazással vádolja volt barátnője a US Open döntősét

Az európai repterek közel harmada csődbe mehet

Az európai repterek közel harmada csődbe mehet

Merkel: Részleges lezárás jön Németországban

Merkel: Részleges lezárás jön Németországban