Lahm szerint áruló ólálkodik a német csapat körül

Lahm szerint áruló ólálkodik a német csapat körül

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A németek középpályása felháborítónak tartja, hogy a pénteki meccset megelőzően idő előtt kitudódott a kezdőcsapat összeállítása.

Történt ugyanis, hogy Joachim Löw megadta a görögök elleni összeállítást 13.30 perckor, amit általában a mérkőzés előtt egy órával szoktak közzé tenni. Ezt követően egy játékos kiszivárogtatta az információt, egy német hírügynökségnek, aki egy órával később már leközölte. A probléma ugye az volt, hogy a vezetőedző jelentős változásokat eszközölt a korábbiakhoz képest, így a görögöknek adott volt a lehetőség, hogy taktikai változásokkal készüljenek ellenük.

A görögök ellen betalált, de most nem örömében kiabál
©

Nem lett vereség a vége, a németek 4-2-re letarolták a görög csapatot. Philipp Lahm mégis érthetően volt felháborodott: "Ezt valaki kiadta, ezt el kell ismerni, és azt hiszem, ettől kezdve mindenkinek óvatosnak kell lennie, hogy kivel közli az összeállítást. Szánalmas, hogy előfordulhat ilyen. Az egész nemzet mögöttünk áll, így még szégyenletesebb, hogy így kitudódik egy ilyen fontos információ. Az egyetlen probléma az egéssze azl, hogy az ember, aki ezt tette az összetörheti az álmát a népünknek. Szégyen, de nem fogunk nyomozót alkalmazni a megtalálására."

A játékosoknak kiadták, hogy ezentúl csak és kizárólag a közvetlen családtagokkal beszélhetik meg a mérkőzés előtti információkat.

"Most már nagyon elővigyázatosnak kell lennünk. Akár játszik valaki, akár nem, nem adhatja tovább az információkat a kezdő tizenegyről", tette hozzá Lahm, aki végezetül elmondta, hogy most már csak a vasárnapi döntő élteti, hogy eljussanak oda és ott nyerjenek.