Gullit szívesen lenne holland kapitány

Gullit szívesen lenne holland kapitány

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A legendás játékos úgy érzi, hogy minden képessége megvan ahhoz, hogy betöltse a szövetségi kapitányi posztot. Ezen véleményét nem is titkolja.

Még szinte ki sem hűlt Bert van Marwijk helye, már többen elképzelték, hogy övék lesz a megtisztelő pozíció. Közülük is kiemelkedik Ruud Gullit, aki napok óta hangoztatja, hogy ő bizony szívesen leülne a hollandok kispadjára.

Lehet, hogy ő lesz az?
©

Most már egészen odáig jutott, hogy elismerte, a képességeit tekintve is ő lenne a jó választás: "Tudom, hogy a kvalitásaim megfelelőek arra, hogy Bert van Marwijk helyébe lépjek a nemzeti csapat edzőjeként. Sokszor szenvedtem vereséget edzőként, de az emberek hajlamosak elfelejteni, hogy számtalan alkalommal nyertem is, akár játékosként, akár edzőként." - mondta Gullit a Voetbal Internationalnak.

Megkeresés még senki irányába nem történt az ügyben: "Egyelőre még semmi konkrétumról nem beszélhetünk. A szövetség még nem keresett meg. Óriási megtiszteltetés lenne, az biztos."

A 49 éves tréner jelenleg munkanélküli. Legutóbb egy orosz kiscsapat, bizonyos Terek Groznij alkalmazásában állt. Fél év után megköszönték neki a munkát, eredménytelenségre hivatkozva.