Talmácsinak nem sikerült az első időmérő

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Talmácsi Gábor a 17. helyen végzett a 125 kcm-es kategória első időmérő edzésén a gyorsaságimotoros-világbajnokság Ausztrál Nagydíján, Phillip Islanden.

© AP
A tréningen a vb-pontversenyben élen álló francia Mike Di Meglio volt a leggyorsabb. A vb-címvédő magyar pilóta – a menedzsmentjétől származó információ szerint – a szabadedzésen, száraz pályán, az ötödik legjobb időt érte el, az időmérőn azonban, melyre már esőben került sor, visszafogottabban szerepelt, mert nem működött olyan jól a motorja.

„A csuklóm szerencsére jobban van, így ma érzéstelenítő injekciók nélkül tudtam motorozni – kezdte értékelését a magyar motoros, akinek három hete, az indianapolisi viadalon eltört a sajkacsontja. – Szárazon minden rendben van az Apriliával, vízen viszont van még mit javítanunk a beállításokon. A kanyarokban szinte egyátalán nem volt tapadása a gumiknak, a térdkoptatóimat sem tudtam lerakni az aszfaltra. Ennek okát már vizsgáljuk, bízom benne, hogy gyorsan megtaláljuk a megoldást. Holnapra szép időt mondanak, ha ez így lesz, akkor minden esély megvan a javításra.”