„A Ferrari autója már majdnem kész, elhozzuk a vb címet”

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Fernando Alonso, a Ferrari spanyol pilótája szerint csapata már majdnem teljesen készen áll a rajtra. A szezon előtti tesztek jól sikerültek.


„Az autó már majdnem kész – mondta Alonso az olasz csapat honlapjának. – Maranellóban elkészítettem az ülésemet és más dolgokat is, amelyek a tökéletes rajthoz kellenek. Biztos vagyok benne, hogy a Ferrari ott lesz az élen és Maranellóba hozzuk a vb-címet.”

A kétszeres világbajnok azért hozzátette, hogy három másik csapat is eséllyel száll be a küzdelembe. „Az biztos, hogy a McLaren, a Red Bull Racing és a Mercedes GP kemény ellenfél lesz, nehéz lesz őket legyőzni. Legjobban akkor örülnék, ha Felipe Masával kéne a legnagyobb harcot vívnom az élen, mert ez azt jelentené: a miénk a legjobb csapat.”

A szurkolók azért nem felejtették el, hogy korábban, mikor Alonso még nem volt a csapat tagja, időnként keményen bírálta a Ferrari taktikáját. Különosen a 2005-ös és 2006-os idényekben, éppen amikor egyéni világbajnoki címeit szerette. „Nem hiszem, hogy bármikor is valami szörnyű dolgot mondtam volna a csapatra – válaszolt Alonso a kritikákra. – Az igaz, hogy régebben többször is volt vitám egyes emberekkel, de az ilyesmi nem szokatlan a versenysportban, főleg azok között, akik a vb-címért harcolnak. Emberek vagyunk, nem robotok.”

Alonso elmondta, hogy a régi vitáik ellenére mindenki szívesen fogadta Maranellóben. „Legnagyobb benyomást az itteni légkör tette rám. Itt mindenki együtt él és lélegzik az autóversenyzéssel, ez a szenvedélyük. Tetszik, ahogy ezek az emberek inkább beszélgetnek, nem pedig e-mailezgetnek egymással, még ha másik asztalnál is ülnek.”