Foci-vb: Capello elégedett is, meg nem is

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Csapatával elégedett volt ugyan Fabio Capello, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, akinek gárdája szombat este az amerikaiak ellen kezdte szereplését a dél-afrikai világbajnokságon, az 1-1-es végeredmény azonban csalódást okozott számára.

"Sok helyzetet kialakítottunk, irányítottuk a mérkőzést és jól játszottunk. Az ellenfél egyszer lőtt kapura, akkor viszont betalált. Jó csapat vagyunk és biztos vagyok benne, hogy a következő meccsünk jobban sikerül. Ma csak a végeredménnyel lehettünk elégedetlenek - fogalmazott az olasz mester, aki kitért Robert Green kapus potyagóljára is, ami végül két pontjába került a szigetországiaknak. - Előfordul, hogy egy csatár kihagy egy százszázalékos helyzetet, néha pedig a kapus hibázik, ilyen a futball. A második félidőben Green nagyon jól teljesített, bár ettől a hibája még hiba marad."

Az angolok már a 4. percben vezetést szereztek Steven Gerrard révén, Clint Dempsey azonban a 40.-ben egyenlített úgy, hogy távoli, nem túlságosan erős lövését Green egyszerűen bevédte.

"Hiba volt, ez egyértelmű. - mondta a meccs után a hálóőr. - Most azonban az a legfontosabb, hogy ez a folytatásban ne befolyásoljon. És ígérhetem, hogy nem is fog."

Bob Bradley, az amerikaiak szövetségi kapitánya alapvetően elégedett volt tanítványaival. "Az első meccsre úgy megy ki az ember, hogy mindenképpen meg akarja nyerni. Erre már a negyedik percben hátrányba kerültünk, de azt hiszem, a csapat jól reagált a helyzetre és jól építkezve visszanyerte az önbizalmát. Gyors, kemény csata volt és jó volt látni, ahogy a középpályánk felvette a harcot az angolokkal" - értékelt a szakember.

Hozzászólások