A Forma-1-es Renault nagy kérdése: Kubica helyett Senna?

A Forma-1-es Renault nagy kérdése: Kubica helyett Senna?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Bruno Senna idén már beülhetett a Forma-1-es Renault-ba, a Belga Nagydíjtól kezdve ugyanis átvette Nick Heidfeld helyét az R31-ben. Mivel a sérült Robert Kubica a jelek szerint mégsem biztos, hogy visszatér, lehet, hogy ott marad 2012-ben is.

Nick Heidfeld a súlyos sérülést szenvedett lengyel Robert Kubica helyére érkezett a Renault GP csapatába a 2011-es Forma-1-es szezon elején, de az istálló vezetése nem volt elégedett vele, így a Belga Nagydíjon már a brazil Bruno Sennát ültette az R31-be.

Az azóta eltelt hét futam alatt Senna nem nyújtott maradandó teljesítményt a volánnál, legjobb helyezése egy kilencedik volt Monzában, az Olasz Nagydíjon. Az ezért járó két ponton kívül 2011-ben még nem is szerzett többet. Erre már csak az idei utolsó versenyen, otthon, a Brazil Nagydíjon van esélye.

"A tanulási folyamat szempontjából nagyon nehéz év volt az idei - nyilatkozta Senna a brazil SporTV-nek. – Mindent a szezon közepén kezdtem, meg kellett tanulnom használni a KERS-t és a hátsó szárnyakat, a DRS-t. A tapasztalat és a levezetett út hiánya is meglátszott rajtam."

©

Bár korábban még saját édesanyja nyilatkozott úgy, hogy fia tárgyalásokat kezdett a Renault GP-vel, Senna egyelőre óvatosabban fogalmazott. "Nincsen Forma-1-es szerződésem a következő szezonra, de szeretnék maradni a Renault-nál. Az F1-ben minden a teljesítményről szól, és úgy tudom, a csapat elégedett velem."

A hazai írott sajtónak adott másik nyilatkozatában Senna tovább elemezte maradási esélyeit. "Minden olyan dolgoktól függ, amiket sajnos nem tudok irányítani én magam: mi lesz Kubicával, mi lesz Grosjeannal, és mi lesz a szponzorokkal. Ezeknek mind össze kell jönnie, de én mindent megteszek, hogy az autóban maradjak."

Mivel Robert Kubica és ügynökei egyelőre nem nyilatkoznak, könnyen lehet, hogy a 2012-es nagy visszatérést is elhalasztják. A Renault csapatfőnöke pedig nem szeretne túl sokat várni senkire sem, hiszen a munkát időben el kell kezdeni, menet közben pedig nem szerencsés pilótát váltani.

"A csapat biztosan nem fog várni a jövő év közepéig a döntéssel. Remélem nem tart túl sokáig" - tette hozzá Senna.

A 2011-es Forma-1-es szezon állását megtekinthet ide kattintva!