Úszó-Eb: Hosszú Katinka megnyerte a 200 vegyest

Úszó-Eb: Hosszú Katinka megnyerte a 200 vegyest

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Két döntő, két magyar arany: a debreceni úszó-Eb mai második fináléját is hazai úszó nyerte meg. Hosszú Katinka második aranyérmét szerezte Debrecenben. Verrasztó Evelyn a harmadik helyen ért célba.

A 200 méteres vegyes úszás fináléjában is két magyar úszott és pont úgy osztották el a helyezéseket, ahogy 800 gyorson láttuk.

Hosszú Katinka a brit Allennel nagy csatában 150 méterig fej fej mellett haladt, gyorson aztán nagy hajrával otthagyta ellenfelét, és kétséget sem hagyva nyerte meg a döntőt.

Verrasztó Evelyn is hatalmas tempóban húzta gyorson, pár centi hiányzott a kettős magyar sikerhez, végül Allen beférkőzött a két magyar közé.

©

Hosszú Katinka a magyar úszósport 70. Eb-aranyát nyerte meg.

"Nagyon elfáradtam, de örülök, hogy jó idővel nyertem. Azért is jöttem haza, hogy önbizalmat éls motivációt kapjak a hazai közönségtől és ez pontosan így történt, ennek az olimpia előtt különösen örülök" - mondta Hosszú Katinka a finálé után.

"Jelenlegi állapotomhoz képest nem volt rossz az eredmény, remélem, a gyorsváltóban is tudunk egymásért küzdeni, ahogy szoktunk" - értékelt a bronzérmes Verrasztó Evelyn.

Eredmények

nők:

200 m vegyes, Európa-bajnok:

HOSSZÚ KATINKA 2:10.84 perc
2. Sophie Allen (Nagy-Britannia) 2:11.49
3. VERRASZTÓ EVELYN 2:11.63