Nem indulhat az Újpest az EL-ben, a Diósgyőr veszi át a helyét

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Elutasította az Újpest fellebbezési kérelmét a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fellebbviteli licencadó bizottsága pénteki ülésén, így a Magyar Kupa-győztes klub nem kapta meg a nemzetközi kupaszerepléshez szükséges UEFA-licencet, így nem indulhat az Európa Ligában.

"A klublicenc alapeljárást legkésőbb május 30-án le kell zárni, és a licencesek névsorát az MLSZ az UEFA részére köteles eljuttatni. A Fellebbviteli Licencadó Bizottság ülésére tehát a lehető legkésőbbi időpontban került sor. Az UEFA azonban a mai napig nem adta meg az Újpest által kért engedélyt" - olvasható az indoklásban.

Az MLSZ honlapján megjelent beszámoló szerint a fővárosiak fellebbezésükben azt kérték a testülettől, hogy az adja meg az UEFA-licencet, amennyiben az európai szövetség felmentést ad az Újpestnek a nemzetközi porondtól három évre szóló kizárásra, amiért a klub a szezon közben másik cégbe vitte át indulási jogát.

Az MLSZ kiemelte, csak az UEFA adhat felmentést a "hároméves szabály alól", és mivel ez mostanáig nem történt meg,  a bizottságnak nem volt lehetősége az UEFA-licencet megadni.

Az Újpest FC múlt vasárnap a Diósgyőr legyőzésével története során kilencedik alkalommal hódította el a Magyar Kupát, azonban a mostani döntés azt jelenti, hogy a vesztes miskolciak vehetnek részt a második számú európai kupasorozatban.