"Sok közünk nem volt a meccshez"

"Sok közünk nem volt a meccshez"

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Közdött, de nagyon kikapott az Eger a bronzmeccsen a férfi vízilabda BL-döntőjében. A meccs után Hosnyánszky Norbert elismerte, hogy a Pro Reco fizikálisan felülmúlta a magyar csapatot, de szégyenkezni a negyedik hellyel sem fognak.

A Pro Recco végzett a harmadik helyen a férfi vízilabda Bajnokok Ligája budapesti hatos döntőjében, miután a szombati bronzmérkőzésen fölényesen, 15-6-ra legyőzte a ZF-Eger együttesét a Duna Arénában.

A nyolcszoros győztes Recco kezdte jobban az első szombati összecsapást: a nyitónegyedben gyorsan kétgólos előnyre tett szert Di Fulvio és Aicardi révén. Ezután mindkét edző időt kért, majd előbb Ivovic növelte háromra a különbséget, aztán Cuk talált be ötméteresből. A második nyolc percnek ismét az olaszok vágtak neki határozottabban, Di Fulvio megint betalált. A Pro Recco játékát rendkívül hatékony védekezés jellemezte, elöl pedig célra törőek voltak az olaszok, centerből, távolról és fórból is eredményesnek bizonyultak (5-1). Ivovic gyors ellentámadás utáni góljára Vapenski felelt, ám a harmadszor betaláló montenegrói újra visszaállította az ötgólos előnyt a nagyszünetre (7-2).

©

A fordulást követően Vapenski dühből ellőtt labdája talált utat a rövid felsőbe, az ellentámadásból Sukno hosszú lóbálás után bombázott védhetetlenül Mitrovic feje fölött a kapuba. A felsőléc segítségével megszületett az első magyar játékos által szerzett gól Erdélyi jóvoltából, védekezésben azonban újfent hibázott a magyar csapat, amit az egyedül hagyott Sukno büntetett kíméletlenül. A negyed felénél, ötgólos hátrányban (9-4) Dabrowski Norbert időt kért, ám ez sem segített, a következő támadások is eredménytelennek bizonyultak, míg Sukno fórból újra betalált.

A záró felvonás elején a Recco már rendkívül felszabadultan játszott, kockázatos passzokat is bevállaltak játékosai, ennek eredményeképp Filipovic előbb akcióból, majd ötméteresből is gólt szerzett (12-4). Di Fulvio precíz lövése után Cuckovic elhajlásos bombája jelentett apró szépségtapaszt az Egernek, amely tavaly hatodikként zárt. Hogy ezúttal nagy különbségű vereséggel lett negyedik, arról Ivovic gondoskodott legfőképp, aki megtalálta a helyet a kapuba időközben beálló Csiszár válla fölött. Hosnyánszky távoli lökete, majd Figlioli emberelőnyös gólja zárta a találkozót, amelyet kilenc góllal nyert meg a Pro Recco.

©

"Az első pillanattól kezdve látszott, hogy a Recco ma más sebességgel vízilabdázik. Más dimenzióban pólózott, nem tudtunk vele mit kezdeni - értékelt az M4 Sporton Dabrowski Norbert. - Nyerni jöttünk ide, sajnálom a szurkolóinkat és a játékosaimat is, hogy csak az első napon tudtunk győzni, mert nagyon sokat dolgoztunk egész évben. Rettentő volt nézni, hogy a játékosaim feje benne van a guillotine-ban."

"Bár a Pro Recco nem jutott döntőbe, azt hiszem, bebizonyította, hogy a világ legerősebbjei közé tartozik játékosállományát tekintve. Ezért lett ekkora a különbség a két csapat között" - mondta az MTI-nek Angyal Dániel.

"Fizikálisan felülmúltak minket. A meccs előtt sem mi voltunk az esélyesek, a második negyedtől pedig nem működött a védekezésünk sem" - vélekedett Hosnyánszky Norbert. - "A közönség miatt sajnálom, hogy így alakult, bár a negyedik hellyel sem kell szégyenkeznünk." 

"Sok közünk nem volt a meccshez" - szögezte le Decker Ádám, majd hozzátette, talán az első negyedben voltak képesek tartani magukat az előzetes tervekhez. - "Ha akkor előnyt tudunk kiharcolni, esetleg lehetett volna keresnivalónk, mert eléggé maguk alatt voltak a tegnapi vereség után, nekünk pedig nagyon szép lett volna a bronzérem. De végül ők léptek el, és sajnos nagy különbséggel nyertek."