A bokszszövetség korábbi elnöke szerint Erdei megbukott vezetőként

A bokszszövetség korábbi elnöke szerint Erdei megbukott vezetőként

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csötönyi Sándor szerint a botrányos ifjúsági világbajnokság szervezése közben több hibát is vétett a szövetség vezetése, de szándékosan senki nem akart lopni.

A Magyar Ökölvívó Szakszövetségnél kialakult helyzetről beszélt a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában a szövetség korábbi elnöke – írja a 444. Csötönyi Sándor szerint a nemrég megindított eljárás nagyrészt Erdei Zsolt felelőssége, aki vezetőként megbukott, mert hibás döntéseket hozott.

A szövetség nemrég eljárást indított a Duna Arénában rendezett ifjúsági világbajnokság költségvetési problémái miatt, egyben megvonták Erdei Zsolt elnök és Nagy Anett főtitkár aláírási jogát, és belső vizsgálatot rendeltek el. A 840 millió forintba kerülő vébé költségei nagyjából 348 milliós hiányt okoztak a szövetségnek, emiatt a női válogatott nem tudott részt venni a világbajnokságon.

Korábban Győr felajánlotta, hogy ingyen helyszínt biztosít a rendezvénynek, amelyet végül mégis a Duna Arénában rendeztek meg Balogh Sándor javaslatára, aki nem mellesleg a Duna Aréna üzemeltetéséért felelős állami cég, a Bp2017. Nonprofit Kft. gazdasági igazgatója is. Korábban pedig a nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszter, Bártfai-Mager Andrea férje volt.

Csötönyi szerint a rendezvény körül teljes volt a káosz: nem volt szervezőbizottság, de még költségvetés sem, Erdei viszont nem aggódott emiatt. Szerinte a felügyelőbizottság elnöke olyan számlákról számolt be, „amikben megdöbbentő adatok voltak”. Szerinte a baj ott kezdődött, hogy már tavaly 44 millió forintos volt a szövetség hiánya, pedig az ő távozásakor még 133 milliós többlet szerepelt a könyvelésben.

A volt elnök azt mondta, a számlákat sokszor olyanok írták alá, akik erre nem voltak feljogosítva, közben elnökségi döntések nélkül költötték a pénzt. Csötönyi szerint sokáig össze sem hívták az elnökségi üléseket.

Ebből a szempontból a Zsolt hibát követett el, a legnagyobb hibát azzal, hogy a jogszerűséget sem tartotta be

– vélte Csötönyi, aki nem feltételezi, hogy Erdei vagy bárki más lopott volna, csak hibás döntéseket hozott.

Hozzászólások