szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Volt, hogy egy szolgáltatásra több céggel is leszerződtek.

Bajkai István volt a vendége a Digisport reggeli műsorának. A Magyar Ökölvívó Szövetség jelenlegi elnöke elmondta, elődjével, Erdei Zsolttal a szövetség adósságokat halmozott fel, és a fizetésképtelenség szélére került. Bajkai később pontosított.

"Nem varrnám egy ember nyakába, de kétségtelen, hogy rendbe kellett tenni a pénzügyi gazdálkodást, a szervezeti struktúrák erősítését. Ez utóbbi munkát még el kell végeznem. Az viszont már tény, hogy az ökölvívó szövetség pénzügyi helyzetét sikerült stabilizálni"

- mondta az adásban Bajkai, aki régebben a Vasasnál bokszolt, és egyébként ügyvédként több esetben képviselte már Orbán Viktor miniszterelnököt. Az elnök szerint mára sikerült stabilizálni a szervezet pénzügyi helyzetét.

Bajkai azt mondta, a szövetség gazdálkodásában a tavaly augusztusi ifjúsági világbajnokság okozott deficitet, ami az utolsó pillanatban került Magyarországba. Az első tervezett helyszín Győr volt, végül a Duna Arénában rendezték meg az eseményt.

"Le kellett ülnöm majdnem minden szerződő partnerrel és részben megértetni a helyzetet, hogy a követeléseik nem jogosak. Ennyi van és nem több" – magyarázta Bajkai, aki hozzátette, a szerződések 50-55 százalékánál volt túlárazás. Voltak például olyan szerződések, amelyek ugyanarra a szolgáltatásra vonatkoztak.

Bajkai szerint viszonyuk Erdei Zsolttal jónak mondható, ezért együtt tudnak majd dolgozni a jövőben. A világbajnok a sportszakmai munkáért és az utánpótlásért felel majd.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI / hvg.hu Sport

Hatalmas bajban van a Nemzetközi Ökölvívó-szövetség

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság befagyasztja kapcsolatát a Nemzetközi Ökölvívó Szövetséggel, amelynek így a tokiói olimpia versenyeinek előkészítését is fel kell függesztenie. A sportági szervezet ellen NOB-vizsgálat indul.

Háborúban már leváltották volna a Színművészeti kancellár-ezredesét

Háborúban már leváltották volna a Színművészeti kancellár-ezredesét

Nem a Fidesz nyakába varrják a járvány miatti válságot a magyarok

Nem a Fidesz nyakába varrják a járvány miatti válságot a magyarok

25 méter hosszú alagutat találtak a rendőrök Ásotthalomnál

25 méter hosszú alagutat találtak a rendőrök Ásotthalomnál