Minden második szerződést túlárazott az ökölvívó szövetség Erdei Zsolt idején

Minden második szerződést túlárazott az ökölvívó szövetség Erdei Zsolt idején

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Volt, hogy egy szolgáltatásra több céggel is leszerződtek.

Bajkai István volt a vendége a Digisport reggeli műsorának. A Magyar Ökölvívó Szövetség jelenlegi elnöke elmondta, elődjével, Erdei Zsolttal a szövetség adósságokat halmozott fel, és a fizetésképtelenség szélére került. Bajkai később pontosított.

"Nem varrnám egy ember nyakába, de kétségtelen, hogy rendbe kellett tenni a pénzügyi gazdálkodást, a szervezeti struktúrák erősítését. Ez utóbbi munkát még el kell végeznem. Az viszont már tény, hogy az ökölvívó szövetség pénzügyi helyzetét sikerült stabilizálni"

- mondta az adásban Bajkai, aki régebben a Vasasnál bokszolt, és egyébként ügyvédként több esetben képviselte már Orbán Viktor miniszterelnököt. Az elnök szerint mára sikerült stabilizálni a szervezet pénzügyi helyzetét.

Bajkai azt mondta, a szövetség gazdálkodásában a tavaly augusztusi ifjúsági világbajnokság okozott deficitet, ami az utolsó pillanatban került Magyarországba. Az első tervezett helyszín Győr volt, végül a Duna Arénában rendezték meg az eseményt.

"Le kellett ülnöm majdnem minden szerződő partnerrel és részben megértetni a helyzetet, hogy a követeléseik nem jogosak. Ennyi van és nem több" – magyarázta Bajkai, aki hozzátette, a szerződések 50-55 százalékánál volt túlárazás. Voltak például olyan szerződések, amelyek ugyanarra a szolgáltatásra vonatkoztak.

Bajkai szerint viszonyuk Erdei Zsolttal jónak mondható, ezért együtt tudnak majd dolgozni a jövőben. A világbajnok a sportszakmai munkáért és az utánpótlásért felel majd.

Hozzászólások